Müsiad Genel Başkanı Olpak, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Müsiad Genel Başkanı Olpak, Mardin'de

Müsiad Genel Başkanı Olpak, Mardin\'de

"(Çözüm süreci) Aydınlık yarınlara, geleceğimiz açısından atılmış önemli bir adımdır"  " MÜSİAD olarak süreci başından beri destekledik, bundan sonra da desteklemeye  devam edeceğiz"

22.11.2013 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, çözüm sürecini ilk günden beri çok net bir şekilde desteklediklerini belirterek, "Aydınlık yarınlara, geleceğimiz açısından atılmış önemli bir adımdır. MÜSİAD olarak süreci başından beri destekledik, bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

MÜSİAD 83. Genel İdare Kurulu için Mardin'e gelen Olpak, genel başkan yardımları ve yönetim kurulu üyeleriyle Vali Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret etti.

Vali Cengiz, kabulde yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini, derneğin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Sivil toplum kuruluşların Türkiye'nin hemen her köşesinde hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya devam ettiğini vurgulayan Cengiz, "Doğrusu ülkedeki ve yurtdışındaki çalışmalarından dolayı başta genel başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve MÜSİAD üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve büyük Türkiyemizin kuruluşunda katkılarının olacağına inancım sonsuz. İlimizi onurlandırdıkları için MÜSİAD yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Olpak da derneğin genel idare kurulunu iki ayda bir şubelerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün Mardin'de 83'ncüsünü gerçekleştireceğimiz toplantı bir rekor olacak. Şuana kadar çevre illerden konaklamasız olarak gelecek olan katılım haricinde 520 civarında otel kaydı yapılmış. Gelenlerin hepsi işadamı. Mardin'de bir ilk olacak" diye konuştu.

Her genel idare kurulunda bir konuyu değerlendirdiklerini anlatan Olpak, iki ay önce Gaziantep'teki toplantıda dış ticareti konuştuklarını, Mardin'de de iki gün boyunca büyümenin sistematiğini ele alacaklarını ifade ederek, sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Çözüm Süreci

Çözüm sürecini ilk günden beri çok net bir şekilde desteklediklerini aktaran Olpak, şunları söyledi:

"Çözüm sürecini sadece doğu ve güneydoğu sorunu olarak görmüyoruz. Sürece Türkiye'nin topyekün kalkınma hamlesi olarak bakıyoruz. Aydınlık yarınlara, geleceğimiz açısından atılmış önemli bir adımdır. MÜSİAD olarak süreci başından beri destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bunun sembolik açılımlarını da yapmaya gayret ediyoruz. Faaliyetlerimizde biraz pozitif ayrımcılık yaparak bölgede son zamanlarda daha fazla faaliyet göstermeye gayret ediyoruz ki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyalım."

Olpak bir gazetecinin, "MÜSİAD'ın hazırladığı anayasa kitabında anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınmasını istemiştiniz. Hala görüşünüz geçerli mi?" sorusuna "Bunun aksi bir şeyi söylemediğimiz için yazılı görüşümüz geçerli" şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından Vali Cengiz ile Olpak karşılıklı hediyeler verdi. Olpak ve beraberindekiler ardından Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu da ziyaret ederek, yapılacak toplantı hakkında bilgi verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad Genel Başkanı Olpak, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement