Mustafa Eraslan, '3 veya 5 Liraya Aile Boyu Sağlıklı Kalmak Mümkün' - Son Dakika
Güncel

Mustafa Eraslan, '3 veya 5 Liraya Aile Boyu Sağlıklı Kalmak Mümkün'

Mustafa Eraslan, \'3 veya 5 Liraya Aile Boyu Sağlıklı Kalmak Mümkün\'

Hastalıklara doğal yolardan çözümler sunan Dr. Mustafa Eraslan, gribal hastalıklar için soğan ve bal karışımını önerdi.

06.11.2013 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir baş doğranmış çiğ soğanın üzerine iki kaşık bal konup yenmesini tavsiye eden Eraslan, bu karışımın doğal bir antibiyotik etkisi yarattığını söyledi.

“ANTİBİYOTİKLER TEDAVİ SAĞLAMIYOR”

Tüm dünyada antibiyotiklere karşı ciddi bir direncin oluştuğunu ve bilim insanlarının artık antibiyotiklerinin üretilmemesi konusunda görüş bildirdiğini söyleyen Dr. Eraslan, “ Antibiyotik kullansanız da kullanmasınız da mevcut hastalığınız zaten geçiyor. Antibiyotik kullanımı hem devlet, hem de insan sağlığı için zararlı. Bunların yerine atalarımızın yaptığı gibi geleneksel tedavi ve koruma yöntemlerine yönelmek gerekiyor. Bunlar çok basit ancak çok etkili yöntemler” diye konuştu. Tarihin ilk devirlerinde de, günümüzde görülen hastalıkların var olduğunu söyleyen Eraslan, “ 3 veya 5 liraya aile boyu sağlıklı kalmak mümkün. Bunun için soğan ve balı kullanıyoruz” diye konuştu. Bir baş çiğ soğanın içine iki kaşık bal konularak uygulanan karışımın gribal enfeksiyon ve baş ağrısına iyi geldiği, kırgınlıkları yok ettiğini söyleyen Mustafa Eraslan, bu yöntemin en iyi antibiyotiklerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

ZENCEFİL HER DERDE DEVA

Soğan ve bal karışımının dışında zencefilin de çok önemli bir koruyucu gıda olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, “Tarihi baharat yolunun en önemli gıdalarından birisi zencefildi. Eski insanlar zencefili sıklıkla tüketirdi ancak günümüzde bu kültür kaybolmaya yüz tuttu” diye konuştu. Eraslan zencefilin faydalarını ise şöyle sıraladı, “ Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir, ateş düşürür, iltihap yok edicidir, mikrop öldürücüdür” Herksin sıklıkla zencefil çayı tüketmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Eraslan, “ normal bir aile 3 liraya, geniş bir aile ise 5 liraya sağlıklı yaşayıp, hastalıklardan korunabilir” diye konuştu.

EMİN GENÇ

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mustafa Eraslan, '3 veya 5 Liraya Aile Boyu Sağlıklı Kalmak Mümkün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement