Mutafoğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Şiir Yarışmasında Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Mutafoğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Şiir Yarışmasında Birinci Oldu

Gaziantep'in kurtuluşunun 90 yıl dönümü dolayısı ile il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Kübra Polat, il birincisi oldu.

01.01.2012 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in kurtuluşunun 90 yıl dönümü dolayısı ile il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Kübra Polat, il birincisi oldu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Antep Savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dopdolu bir avuç Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmeleridir. Alın teriyle ıslanmış, umutla yeşertilmiş toprağını, düşmana vermemek için canını feda eden, bombardıman altında inim inim inlerken dahi 'vatanım' diyebilen bir avuç insanın hikayesidir. Hürriyete inanan, kendi kaderine terk edildiğini, çaresizliğini bildiği halde, kenetlenmenin en güzel örneğini sergileyerek, akıllara durgunluk veren bir özveri ile kendisini düşmanına bile hayran bıraktıran, onurlu bir milletin zaferidir.

Gözlerinin önünde süngülenen yavrusunun çığlıkları yüzünden top, tüfek sesini duymayan, kaybettiği eşinin kanının sıcaklığı yüzünden soğuğu hissetmeyen, yavuklusunun ıtır kokusu hasretiyle barut kokusunu fark etmeyen sevgililerin, babaların, anaların, yavruların kahramanlık destanıdır. Şehit babasının, yokluğunu gözü yaşlı annesiyle paylaşarak silahı kapıp cepheye koşan delikanlıların zaferidir.

Bahçede oynaması gerekirken, minicik elleri ile boş kovanları toplama çabasına düşüp, dedesine götüren torunun eseridir. ve bugün bizler, Torunlarını bu güzel beldede özgürce yaşatabilmek için kendi hayatlarını çekinmeden feda eden büyüklerimizle gurur duyuyoruz. Bize bıraktıkları miras olan iman ve vatan sevgisini, 'Antepli' olmanın gururunu Gaziantep var oldukça onurla sürdüreceğiz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mutafoğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Şiir Yarışmasında Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement