Nasa, Dünya'nın Güzelliklerini Bedava Fotoğraf Kitabıyla Sergiliyor - Son Dakika
Teknoloji

Nasa, Dünya'nın Güzelliklerini Bedava Fotoğraf Kitabıyla Sergiliyor

Nasa, Dünya\'nın Güzelliklerini Bedava Fotoğraf Kitabıyla Sergiliyor

Dünya'nın ne kadar güzel bir gezegen olduğunu hatırlamak isteyenler için NASA, piyasa fiyatı 53 dolar olan fotoğraf kitabının dijital kopyalarını ücretsiz olarak yayınladı.

21.02.2019 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Carl Sagan'ın meşhur tabiriyle soluk mavi noktamız eşsiz güzellikler barındırıyor. NASA'nın eşi benzeri olmayan büyüklükteki fotoğraf arşivinde yer alan kareler kamuoyuyla da paylaşılıyor.

NASA'nın fotoğraf kitaplarından bir tanesi, Dünya'nın çeşitli yerlerindeki doğal güzelliklerin fotoğraflarını içeriyor. Kitabın basılı versiyonunun fiyatı ise 53 dolar. Üstelik bu fiyat ABD için geçerli. ABD dışından kitabı almak isteyenlerin ödemesi gereken meblağ 74.20 dolar.

Nasa, Dünya'nın Güzelliklerini Bedava Fotoğraf Kitabıyla Sergiliyor

Kitabı epub, pdf ya da mobi versiyonuyla indirmek isteyenlerden ise hiçbir ücret talep edilmiyor.

Kitaba hızlı erişim sağlamak isteyenler ise kitabın çevrimiçi versiyonuna bu adresten erişebilirler. Bu versiyon da kitapla aynı içeriğe sahip ve ek interaktif özellikler barındırıyor.

Kitap dört ana kategoriye ayrılmış; atmosfer, su, toprak ve kar. Her kategoride o temaya sahip eşsiz güzellikte fotoğraflar bulunuyor.

Her bir fotoğrafa dair küçük bir açıklama da bu versiyonda bulunuyor. İsteğe bağlı olarak resmin tam hikayesine erişilebiliyor.

Kitabın önsözünü kaleme alan Michael Carlowicz, "Yörüngeden gözlemleyebildiğimiz tüm dinamizm ve detaylara rağmen bazen Dünya'ya hayranlık duymak için bir adım geri atmaya değer." yazdı.

Carlowicz, kitabın yaratıcılarının ilham verici 69 kareyi seçtiklerini belirtiyor.

NASA'nın artık emekli olan Earth Observing - 1 uydusundan gelen pek çok fotoğraf burada da kullanıldı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Nasa, Dünya'nın Güzelliklerini Bedava Fotoğraf Kitabıyla Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement