NBA, 2016-17 sezonuna hızlı başladı - Son Dakika
Güncel

NBA, 2016-17 sezonuna hızlı başladı

Dünyanın en çok takip edilen basketbol ligi NBA'de, 2016-17 sezonu tüm hızıyla devam ediyor.

09.11.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

• SAYILAR VE ASİSTLER: Eski takım arkadaşları olan Houston'dan James Harden ve Oklahoma City'den Russell Westbrook sayı ve asist alanında öne çıkan isimler. Harden ve Westbrook skorer oyuncular olarak bilinse de oyun kurucu olarak sürekli kendilerini geliştirdikleri için övgüyü hak ediyor. Yedi sezon boyunca asist ortalamasını arttıran Harden, Rockets için pozisyonunu oyun kurucu olarak değiştirdi. Westbrook ise sahaya çıktığı her maçta üç yönlü bir tehdit olmayı sürdürüyor. Her ne kadar erken olsa da bu iki oyuncunun, 1972-73 sezonunda Nate "Tiny" Archibald'ın gösterdiği başarıyı elde edebileceğini düşünmek yanlış olmaz.

• AKINTIYA KARŞI: NBA takımlarının rekor sayıda üçlük atan oyuncuyla sezona başladıkları bir dönemde, Toronto'dan Demar Derozan aradan sıyrılıyor. DeRozan sezona, biri üçlük olmak üzere toplam 30 sayı attığı 4 maçla başladı. Kariyerine bakıldığında, takımın en iyi şutörü olan DeRozan için bu alışılmadık bir durum. Potaya sürekli hücum eden ve orta alanda parlayan DeRozan, oyunun en skorer isimlerinden biri olarak öne çıktı.

• DENNIS GÖZ KAMAŞTIRIYOR: Bu sezon, Atlanta'nın Dennis Schröder'i için patlama sezonu olacak gibi görünüyor. NBA'de büyük bir etki oluşturan Alman savunma oyuncusu 4 yıllık kariyerine Hawks takımının Jeff Teague ile kendisini takas etmesiyle başladı. Kaykay tutkusu olduğu halde basketbola 16 yaşındayken babasının ölümü üzerine, ailesini geçindirmek için başlayan Schröder geç parlayan bir oyuncu. NBA'in en hızlı oyuncularından biri olan Schröder uzun oyunculara karşı potanın etrafında nasıl hızlı ve iş bitirici olunması gerektiğini öğrenmek için bir çok Tony Parker filmi izledi.

• TEKRAR HOŞ GELDİN RODRIGUEZ: Sergio Rodriguez'in ilk NBA tecrübesi planlandığı gibi gitmedi. 2006'dan bu yana Trail Blazers, Kings ve Knicks ile dört sezon geçiren Rodriguez, daha sonra İspanya'ya evine döndü. Rodriguez Real Madrid ve İspanya Milli Takımı ile altı yıl geçirerek yeteneğini geliştirdikten sonra bu sezon 76ers'a transfer oldu. 12 sayı ve yaklaşık 8 asist ortalamasıyla NBA'nin en genç takımında çok sağlam bir başlangıç yaptı. Yaşı da (30) düşünüldüğünde, Rodriguez'in NBA'ye ikinci bir şans vermesi şaşırtıcı bir durum.

• BASKETBOLUN ÖĞRENCİSİ: Quin Snyder'in basketbol özgeçmişi onun hakkında çok şey söylüyor. Snyder, Koç K'nın takımına katılmadan önce Duke'de oynadı. 2016-17 sezonunun potansiyel çıkış yapan takımı olan Jazz'ın koçluğuna getirilmeden önce NBA'de asistan olarak görev yaptı, CSKA Moskova'da çalıştı, (şimdiki Spurs asistanı Ettore Messina'nın altında) bir üniversite ve NBA D-Liginde koç olarak görev yaptı. Snyder spor kariyerinin yanı sıra felsefe ve siyaset mezunu. Duke Üniversitesinden hukuk ve MBA derecesi de bulunuyor.

• PASCAL'ın PRENSİBİ: Pascal Siakam'ın Kamerun'dan Toronto'ya gelerek bir çaylak olarak başlangıç yaptığı kariyerinde birçok dönüm noktası bulunuyor. Bunlardan ilki; NBA'ye hevesli üç ağabeyi de dahil ailesinin zorlamasıyla isteksizce basketbolu denemeye karar vermesi. 2012 yılında Güney Afrika'da Sınır Kampındaki ilk basketbol tecrübesi onu, Amerika'ya getirdi ve New Mexico State'de çarpıcı bir başlangıç yapmasını sağladı. NBA Combine'da kendini geliştiren Saikam, 2016 yılında Toronto'ya 27. sırada seçilerek babasının hayallerini gerçekleştirdi. 22 yaşındaki forvet oyuncusu enerjisi ve atletik yapısı ile etkisini hemen göstermeye başladı.

NBA'de sezon, 10 ve 11 Kasım'daki şu maçlar ile devam edecek;

10 Kasım: Nets – Knicks karşılaşması, Türkiye saati ile 03.00'te, ESPN: Jeremy Lin MSG'de yeni olan takımına liderlik ediyor.
• 11 Kasım: Bulls – Heat karşılaşması, Türkiye saati ile 04.00'da, TNT: Dwyane Wade ilk kez Miami'ye gidiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NBA, 2016-17 sezonuna hızlı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement