Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda - Son Dakika
Güncel

Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda

Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobili ve içindeki dört kişilik Arslan ailesini arama çalışmaları devam ediyor.

31.01.2013 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobili ve içindeki dört kişilik Arslan ailesini arama çalışmaları devam ediyor. Umutlar, ailenin cep telefonu sinyallerinin alınabilmesine bağlandı.İlçede gıda pazarlama işiyle uğraşan ve 27 Ocak Pazar günü 48 LB 646 plakalı beyaz Kangoo araçlarıyla Söke'den yola çıkan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ile çocukları Eylül Arslan (11) ve Eyüp Aslan'dan (6), üç gündür haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Ailenin evinde kimseye ulaşamayan polisler, aile reisi Mehmet Arslan'ın kredi kartı bilgilerini incelemeye aldı. Arslan'ın en son, geçen 27 Ocak Pazar günü, Didim Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde harcama yaptığını tespit eden ekipler, araştırmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Buradan elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında, ailenin saat 17.40'da tesise girdiği ve saat 18.26'da da ayrıldığı görüldü. Bunun üzerine Didim-Söke yolunda bulunan MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasındaki Çatalarmut Drenaj Pompa İstasyonu'nun güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan ekipler, saat 19.26'da Büyük Menderes Nehri'nin üzerinden geçen köprüden Söke istikametine giden bir araç göründüğünü ve farların birdenbire kaybolduğunu saptadı. Köprü üzerinde bulunan bir jant kapağı ile köprünün korkulukları ve taşlar üzerinde beyaz boya izlerine rastlanması üzerine önceki gün (Salı) köprü ve çevresinde araştırma başlatıldı. Menderes Nehri'nin geri vermediği Arslan ailesini arama çalışmaları bugün üçüncü gününe girdi.

SUALTI GÖRÜŞÜ DAHA İYİ

Sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmaları daha geniş katılımlı bir ekip tarafından yürütülüyor. Üç balıkçı teknesi ve iki zodyak bot ile etap etap yapılan aramalarda hem demir çubuk yöntemi kullanılıyor hem de sonar cihazlarıyla arama yapılıyor. Aramaları Aydın ve İzmir Sivil Savunma ekipleri ile İzmir Emniyeti sualtı ekibi yürütüyor. Nehrin her iki yakasında yürütülen çalışmalar zaman zaman akıntı nedeniyle güçlükle yapılıyor. Ancak sualtında görüş mesafesinin bugün daha iyi olması umutları arttırdı.

CEP TELEFONLARI SİNYALİ

Soruşturmayı yürüten Söke Savcılığı'nın, cep telefonu sinyallerine ulaşılabilmesi için Türk Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazdığı yazının da yanıtı bekliyor. Cep telefonu sinyalinin alınması durumunda otomobilin ve ailenin yerinin daha kolay saptanacağı üzerinde durulurken sualtından sinyal alınamaması ihtimalinin de yüksek olduğuna dikkat çekildi.

BİR AN ÖNCE YANIT GELSİN

Aile reisi Mehmet Arslan'ın acılı babası Ahmet Arslan ise tüm arama çalışmalarını yakından takip etti. Baba Arslan, "Bugün daha kalabalık daha profesyonel ekipler var. Hepsine teşekkür ediyorum. TİB'den gelecek yanıtı bekliyoruz. İki gün geçmiş hala yanıt yok. Umudumuzu cep telefonu sinyallerine bağladık" dedi. Gerek kendilerinin gerekse de gelini Necla'nın ailesinin perişan olduğunu kaydeden Arslan, "içimiz yanıyor. Hiç değilse araç bulunsun" dedi.

ÇADIR KURULACAK

Bu arada Söke belediyesi, köprü ve çevresinde bekleyen aile fertlerinin ve çalışmalara katılan ekiplerin ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye çadır kurulması çalışmalarına başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda Nehirdeki Umutlar Cep Telefonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement