Niğde'de UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı

Niğde\'de UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren UMKE arama kurtarma ekipleri itfaiye, polis ve sağlık ekipleri ile birlikte tatbikat düzenledi.

21.02.2014 17:09  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren UMKE Arama Kurtarma ekipleri İtfaiye, Polis ve sağlık ekipleri ile birlikte tatbikat düzenledi.

Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği Niğde İmam Hatip Lisesi arkasında bulunan metruk binada 3 yaralı kurtardılar. Tatbikatta ilk önce yangın olan binadan İtfaiye ekipleri yangına müdahale ettikten sonra UMKE ekipleri yaralıya ulaştı. Yaralıyı kurtaran UMKE ekipleri daha sonra yaralıyı 112 Ambulansına alarak Hastaneye götürdüler. Tatbikatla ilgili açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, "Teorik eğitimi pratik yansıması olarak İmam Hatip lisesi arkasında eski binada bir tatbikat yaptık. Senaryoda 3 yaralı vardı. 1 köşede yangın çıktı, itfaiye müdahale etti, UMKE ekipleri ise yaralıyı çıkardı" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Burada önemli olan ilimizde ilk kez yapılması. Bu tür durumlarda Başbakanlık sorumlu kurum olarak AFAD'ı biliyor yani organizatör olarak. İtfaiyenin, UMKE'nin, Ambulansların AFAD'ın organizasyonuyla operasyon yapıyor. Bu tatbikat tecrübe oldu, bir takım eksikliklerimiz vardı, bunları da telafi edeceğiz. Olası bir afet durumunda ilimizde çok hızlı bir organizasyonla koordinasyonu sağlamış olacağız" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement