Niksar'da Engellilere Yönelik Kurslar Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Engellilere Yönelik Kurslar Başlıyor

Niksar\'da Engellilere Yönelik Kurslar Başlıyor

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik bilgisayar bakım, onarım ve arıza kursu projesi onaylandı.

12.10.2013 13:32

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik bilgisayar bakım, onarım ve arıza kursu projesi onaylandı.

Niksar Bedensel Engelliler Derneği engellilere yönelik hazırladığı ve Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle "Bilgisayar Sistem Kurulum Onarım ve Arıza Giderme" meslekleri üzerine hazırlamış olduğu proje Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Duran Yadigar, Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Menderes Kaya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bekir Fındık ile Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Remzi Kökçe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bekir Fındık; "Bugün burada Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Niksar Bedensel Engelliler Derneği işbirliğiyle bir proje yapıldı. 'Bilgisayar Sistem Kurulum Onarım ve Arıza Giderme' mesleği üzerinde 10 kişilik bir proje bu. Bu projenin toplam bütçesi 45 bin 190 TL'dir. Kursumuz üç ay sürecek. Üç ay boyunca hem eğitmen arkadaşlarımızın ücretleri karşılanacak. Aynı zamanda da kursa katılan arkadaşlarımıza günlük 20 TL cep harçlığı verilecek" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Menderes Kaya ise engellilere yönelik bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek; "Projemiz bütçesi 45 bin 190 TL'dir. Bunun 14 bin 800 TL'si cep harçlığı, 12 bin 495 TL'si temizlik malzemesidir. Temizlik malzemesini biz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak karşılayacağımızı taahhüt ettik. Ayrıca bilgisayarların kasası, ana kartları, CD ve hard diskleri temin ettik" diye konuştu.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, kısa bir konuşma yaparak; "Engelliler hayata bir sıfır geride başlıyor diye konuşuldu ama Niksar'daki engellilerimiz hayata bir sıfır önde başlıyor. Hepsinde son derece bir yaşama arzusu, irade var. Biz çoğu zaman onlara gıpta ediyoruz. Onları her zaman için destekliyoruz ve tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Remzi Kökçe ise Niksar Bedensel Engelliler Derneği'nin (NİKBED) yaptığı çalışmalardan birinin tanıtımını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; "Proje eğitim kurs süremiz 74 iş günü ve 368 saattir. Kursumuzdan 15 yaşını tamamlamış ilköğretim mezunu engelli bireyler yararlanmaktadırlar. Kursiyerlerimize kurs süresince günlük 20 TL cep harçlığı verilmektedir. Engelli kardeşlerimiz kurs çalışmalarımızla çağın gerekliliği olan bilgisayar kullanma ve bakım onarım gibi temel bilgileri öğrenecek çalışma hayatına katılabilecek yaşamını daha kolay bir şekilde sürdürebilecektir" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Engellilere Yönelik Kurslar Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement