Noel Baba´nınn Hayatı Film Oldu - Son Dakika
Güncel

Noel Baba´nınn Hayatı Film Oldu

Noel Baba´nınn Hayatı Film Oldu

Noel Baba'nın (Saint Nicholas) Gerçek Hayat Hikayesi, Dünyada İlk Kez Türkiye'de Filme Çekildi.

17.11.2010 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HIRİSTİYAN aleminde, noel gecesi çocuklara hediye getirdiğine ve ren geyiğiyle dolaştığına inanılan Noel Baba'nın (Saint Nicholas) gerçek hayat hikayesi, dünyada ilk kez Türkiye'de filme çekildi

Aziz Nicholas'ın Antalya Patara'da doğumuyla başlayan hikayenin, dünyada büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut'un senaryosunu yazdığı 'Sen Gerçekmişsin Noel Baba' adlı filmin 6 ay süren çekimleri tamamlandı. Dünyada ilk kez Noel Baba'nın Kaş Patara'daki doğuşundan itibaren hayatını ele alan çalışma 500 bin Euro'ya mal oldu. Almanya, Rusya, Ukrayna, ABD ve Latin Amerika turnelerine çıkması beklenen filmin ilk gösterimi, Nisanda Antalya'nın Kemer İlçesi'nde gerçekleşecek.

Aynı zamanda Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından olan Muammer Karabulut, 'Noel Baba' hakkında yazdığı iki kitabın ardından 1998 yılında kaleme aldığı senaryonun çekimlerinin 6 ay sürdüğünü söyledi. Karabulut, "Senaryonun ana teması, Aziz Nicholas'ın Patara'da doğumundan 15'inci yüzyıla kadar geçen süreç ile Noel Baba'ya dönüşmesi ve 20'nci yüzyıl sonunda da kendi yurdunda barışla anılmasıdır" dedi.

Filmin prodüksiyonunu üstlenen Avrupa- Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, "2011 yılında Antalya'da turistlere yönelteceğimiz en derin kültürel etkinlik olacak. Filmin çekimleri amatör oyuncularla ve 300'den fazla kostümle yapıldı" diye konuştu. Çekimlerin Demre, Patara, Belek ve Kaş'ta yapıldığını dile getiren Baraner, "Türkiye'nin yüzlerce anlatılmamış hikayesi var. Artık bizim hikaye anlatmamız ve buraya gelen ziyaretçilere sunmamız lazım. 2011 yılının sürprizi bu yapıt olacak" dedi.

ANTALYA'DAN TÜM DÜNYAYA 'SEVGİ VE BARIŞ'

Geniş bir kadroyla çalıştıklarını ve anlatılan Noel Baba hikayesinin tüm dünyada kabul edilen hayat hikayesi olduğuna değinen Baraner, "Aziz Nicholas bu topraklarda yaşamış bir değer. Noel Baba tüm dünyaya sevgi ve barışı getirmiş bir şahsiyet, bunun hayat hikayesin Türklerin yapması gerekiyordu. Noel Baba'nın Antalya'da yetişmiş olduğunu dünya kamuoyu bilmiyor, buraya geldiklerinde bunu da öğrenmiş olacaklar. Gelecek yıl diğer ülkelerde bu gösterimi sunacağız. Yeniden sevgi barış sinyali Antalya'dan tüm dünyaya çıkmış olacak" diye konuştu.

BAŞROLDE KÜÇÜK NİCHOLAS

Aziz Nicholas'ın doğumuyla başlayan hayat hikayesinde çocukluğunu canlandıran ve gerçek hayatta da aynı ismi taşıyan küçük Nicholas'ın annesi Clare Kılıç, çocuğunun Noel Baba'nın adını taşımasının büyük bir rastlantı olduğunu söyledi. Clare Kılıç, "Noel Baba'nın daha önce burada yaşadığını bilmiyordum. Esere dahil olduğumda öğrendim, çok da şaşırdım" dedi.

GERÇEK HİKAYEYİ ÖĞRENDİK

Noel Baba'yı tüm dünyanın alışık olduğu kostümünden farklı, 'aziz' kostümüyle canlandıran Mert Cengiz ise "Biz Noel Baba'yı geyikleri, çam ağacı ve kırmızı kostümünden ibaret sanıyorduk. Bu projeyle Noel Baba'nın tüm hayat hikayesini öğrenmiş olduk. Filmde anlatılmak istenen, Noel Baba'nın sevgisidir" dedi. Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Noel Baba'nın amcası Santa Claus'u canlandıran İlhan Örenel ise "Olağanüstü bir macera yaşıyoruz. Güzel çekimler yaptık. Gösterimi en az seyirciler kadar iple çekiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noel Baba´nınn Hayatı Film Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement