ODTÜ'deki Olaylar - Son Dakika
Yerel

ODTÜ'deki Olaylar

Trakya Üniversiteler Birliği, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, üniversitelerin bir kısım öğrencilerin şiddet eylemlerine sahne olmasının demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına...

25.12.2012 15:46

Trakya Üniversiteler Birliği, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, üniversitelerin bir kısım öğrencilerin şiddet eylemlerine sahne olmasının demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı verici olduğunu bildirdi.

Trakya Üniversitesi (TÜ), Kırklareli Üniversitesi (KLÜ), Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Namık Kemal Üniversiteleri'nin (NKÜ) üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki başarı yolculuğunda önemli ve tarihi bir dönüm noktasını temsil eden Göktürk-2'nin yörüngeye oturtulmasının milletçe yaşanılması gereken gurur ve sevincine, bazı öğrencilerin şiddet eylemlerinin gölge düşürdüğü belirtildi.

Fikir özgürlüğü ve demokrasi yerine üniversitelerde şiddet ve kargaşanın öne çıkmasının kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hür düşüncenin, bilimsel bilgi üretiminin, tartışmanın, hoşgörünün ve demokrasi kültürünün gelişip güçlendiği ve topluma örneklik teşkil ettiği yerler olması gereken üniversitelerin, bir kısım öğrencilerin taşlı, sopalı ve molotof kokteyli ile şiddet eylemlerine sahne olması, demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı vericidir.

Trakya Üniversiteler Birliği olarak ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ileri gitmesi konusunda yapılan çalışmaları ve sağlanan teşvikleri takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında Türkiye'nin önemli bir başarısını gösteren Göktürk uydusunun ülkemizin hizmetine sunulmasında emeği geçenleri tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız."

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ODTÜ'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement