Oğlu Ölen Baba Bilirkişi Raporuna İtiraz Etti, 6 Yıl İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Oğlu Ölen Baba Bilirkişi Raporuna İtiraz Etti, 6 Yıl İstemiyle Dava Açıldı

Oğlu Ölen Baba Bilirkişi Raporuna İtiraz Etti, 6 Yıl İstemiyle Dava Açıldı

Zonguldak’ta motosikleti ile otomobile arkadan çarpan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Çebi'nin ölümünde otomobil sürücüsü kusursuz bulununca acılı baba bilirkişi raporuna itiraz etti.

11.07.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta motosikleti ile otomobile arkadan çarpan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Çebi'nin ölümünde otomobil sürücüsü kusursuz bulununca acılı baba bilirkişi raporuna itiraz etti. Yapılan itirazın ardından otomobil sürücüsü hakkında 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak'ta motosikleti ile duran otomobile arkadan çarpan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Mert Çebi'nin hayatını kaybettiği kazada otomobil sürücüsü Gurur G. bilirkişi tarafından kusursuz bulundu. Aynı zamanda Zonguldak Motosiklet Sporları İl Temsilcisi olan Mert Çebi'nin babası Mehmet Çebi'nin yaptığı itiraz sonucu Adli Tıp Kurumu Ankara Trafik İhtisas Daire Başkanlığı, orta yol çizgisinin devamlı yol çizgisi şeklinde olup, karşı yön yol bölümüne geçişin yasaklandığı bu yerde durması ile trafiğin akış şeklini tehlikeye düşürmüş olmakla Gurur G.'yi tali kusurlu buldu. Rapor üzerine Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame doğrultusunda otomobil sürücüsü Gurur G. hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"ARAÇ YOL ORTASINDA DURMAYIP SAĞA ÇEKSEYDİ ÇOCUĞUMU KAYBETMEYECEKTİM"

Baba Mehmet Çebi, kendisinin de motosiklet sporu ile uğraştığını belirterek, "Motosiklet sevdalısıyım. Ailecek bu spor ile uğraşıyoruz. Oğlum yeni motor almıştı. Motoruyla Zonguldak Kozlu istikametine giderken akşam saatlerinde öndeki aracın aniden durmasıyla kontrolünü kaybedip, motosikletiyle öndeki araca çarpıp vefat etti. Olay yerini incelediğimde kaza yerinde trafik hatası olduğunu gördüm. Orada duruş yasağı var. Bilirkişinin raporu sonunda oğlum Mert Çebi arabaya arkadan çarptığı için yüzde yüz kusurlu bulunmuş. İkinci bilirkişi raporunda oğlumu asli kusurlu bulmuşlar. Fakat ben kaza yerindeki görüntüleri incelediğimde olaya itiraz ettim. Dosyanın Ankara Trafik İhtisas Daire Başkanlığı'na gönderilmesini talep ettim. Savcılıkta dosyayı Ankara'ya gönderdi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı, olayı incelemesi sonucu orada duran aracın trafiği tehlikeye düşürdüğü ve tali kusurlu olduğu kararını verdi. Soruşturma devam ediyor. Çocuğum ilk raporda yüzde yüz suçlu gözüküyor. Hal bu ki araç yolda sağa çekseydi ve çocuğum arabanın yanından geçip gidecekti, kendisini kaybetmeyecektik. Bundan sonra da sürecin takipçisi olmaya devam edeceğim" dedi.

Kaza, 23 Şubat'ta Zonguldak-Kozlu Fatih Sitesi Kavşağı yanında meydana gelmişti. 23 yaşındaki motosiklet sürücüsü Mert Çebi, yol kenarında duraklayan otomobile çarpıp, işçi servisinin altında kalarak hayatını kaybetmişti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlu Ölen Baba Bilirkişi Raporuna İtiraz Etti, 6 Yıl İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement