Oğul Tuğrul Türkeş, Baba Türkeş İçin Aydın'da - Son Dakika
Yerel

Oğul Tuğrul Türkeş, Baba Türkeş İçin Aydın'da

Oğul Tuğrul Türkeş, Baba Türkeş İçin Aydın\'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş'i anlatmak için Aydın'a geldi.

06.04.2013 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş'i anlatmak için Aydın'a geldi.

Alparslan Türkeş'i anma törenleri için Aydın'a gelen Tuğrul Türkeş, MHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Türkeş'i MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İl Başkanı Fevzi Köse, eski Aydın Milletvekili Recep Taner, İl Kadın Kolları Başkanı Serap Canbazoğlu ile birlikte partililer karşıladı. Parti binası penceresinden kentin görünümünü seyreden Türkeş, parti yöneticilerinden kentle ilgili bilgiler aldı.

Babası merhum Alparslan Türkeş'i anma programı kapsamında Aydın'da olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Türkeş, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Hükümetin terörü sona erdirmek için hazırladığı Akil İnsanlar listesi konusunda gelen soruya Türkeş, "Akil insanlar AKP propagandistleridir. Devlet bütçesinden finanse edilerek AK Parti'nin yanlış siyasetinin halka anlatılması ve halkı bu yanlışa ikna etmek için AK Parti tarafından görevlendirilen propagandistlerdir. Biz o listedeki insanları eskiden bu tarafa tanıyoruz. Geçmişlerini ve meşreplerini bildiğimiz insanlar. Bu bakımdan bunların ne yapacağını tahmin etmek çok zor değil. AK Parti kendi propagandistlerinden memnunsa hayrını görsün" dedi.

AK Parti'nin 'Akil insanlar' listesi ile 1919 yılında Damat Ferit Paşa hükümeti tarafında oluşturulan heyet arasında benzerlikler olduğunu anlatan Türkeş, "Araştırdığınızda 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal yeni Türkiye'yi kurmak için Samsun'a çıkış hazırlıkları yaparken Damat Ferit hükümeti de İngilizlerle işbirliği içersinde Heyet-i Nasiha diye heyetler oluşturmuştu. Yapılış tarzına bakıldığında ikisi arasında benzerlikler görürsünüz" diye konuştu.

Aydın'da programa katılan Hüseyin Çelik'in 'Akil İnsanlar Listesi'ni Heyet-İ Nasiha'ya benzetenlerle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Türkeş, şunları söyledi: "Hüseyin Çelik aynaya bakmıştır ondan densizlik demiştir. Kendine bakınca onları demiştir. Bu yanlış bir gidişattır ve bunun sonu da yanlışa gider. Yanlış başlamış, yanlış yürüyen bir işin doğruya varması mümkün değildir" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oğul Tuğrul Türkeş, Baba Türkeş İçin Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement