Omuriliğine Kurşun Saplanan Genç İstanbul'a Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Omuriliğine Kurşun Saplanan Genç İstanbul'a Sevk Edildi

Omuriliğine Kurşun Saplanan Genç İstanbul\'a Sevk Edildi

20 yaşındaki Mehmet Adaş, fizik tedavi ve rehabilitasyon için İstanbul'a sevk edildi.

12.07.2011 17:15

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde 1. 5 ay önce balıkçı barınağında eğlenirken tartıştıkları 36 yaşındaki Abdullah Avcı'nın tabancayla ateş etmesi sonucu vurularak ağır yaralanan ve felç riski ile karşı karşıya kalan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Mehmet Adaş, fizik tedavi ve rehabilitasyon için İstanbul'a sevk edildi.

Rize Üniversitesi (RÜ) Turgut Kıran Denizcilik Meslek Yüksek Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Adaş, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından İstanbul Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi. Derepazarı İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna'nın uğurladığı Adaş, ailesi ile birlikte ambulansla Trabzon'a, oradan da uçakla İstanbul'a gönderildi. Omuriliğine saplanan kurşun nedeniyle felç riski ile karşı karşıya kalan Adaş, burada ileri fizik tedavi ve rehabilitasyona tabi tutulacak. Saldırı olayından sonra 5 ameliyat geçiren, vücuduna 7 çivi ile 7 santimetrelik bir platin takılan Adaş'ın omuriliğine saplanan ve alınması durumda ömür boyu felç kalma riski ile karşı karşıya kalacağı kurşunla yaşayacağı belirtildi.

KURŞUN HALA İÇİMDE VE ONUNLA YAŞAYACAĞIM

Bu olayın bir kişi tarafından yapıldığını ve bir kente mal edilemeyeceğini belirten Mehmet Adaş şunları söyledi:

"Bu olay benim başıma geldi. Acı bir tecrübe yaşadım. Umarım benden sonra bu kente gelecek öğrenciler aynı olaylarla karşılaşmaz. Onlara daha hoşgörülü davranılır. Bu olaydan sonra Kaymakam ve Vali benimle çok yakından ilgilendi. Sağlığıma kavuşup yeniden Rize'ye dönmek istiyorum. Kurşun hala içimde ve içimde kalacak. Onunla yaşayacağım. İnşallah tekrar ayağa kalkacağım ve bunlar acı hatıra olarak geride kalacak. "

OLAY NASIL OLDU?

Olay, Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde, geçen 29 Mayıs tarihinde meydana geldi. R. Ü. Turgut Kıran Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan bir grup öğrenci balıkçı barınağında eğlenirken, gürültü yapmamaları konusunda kendilerini uyaran Abdullah Avcı ile tartıştı. Tartışma sırasında Avcı'nın tabancayla ateş açması sonucu öğrencilerden 20 yaşındaki Mehmet Adaş ile 19 yaşındaki Salih Yuşa Danış, vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Belden aşağısı felç kalma riski ile karşı karşıya kalan Adaş Rize'de, Danış ise GATA' da tedavi altına alındı. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Omuriliğine Kurşun Saplanan Genç İstanbul'a Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement