Önce İbadet Sonra Hareket - Son Dakika
Güncel

Önce İbadet Sonra Hareket

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Karakurt Beldesine Bağlı Akkoz Köyünde Cami Cemaati, Sabah Namazının Ardından İmamla Birlikte Spor Yapıyor.

29.03.2007 10:27

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurt beldesine bağlı Akkoz köyünde cami cemaati, sabah namazının ardından imamla birlikte spor yapıyor.

Sabah ezanıyla camiye giden köylüler, namaz kıldıktan sonra bir süre dini konular üzerine imam Sururi Kaya'nın sohbetini dinliyor. Daha sonra cami önünde toplanan köylüler, imam Kaya ile birlikte sabah sporuna başlıyor. Kültür-fizik hareketleri ve düz koşu yaparak ısınan cemaat, ardından futbol oynuyor.

Spor yapmanın faydalı olduğunu belirten köylüler, imamın yaptığı bu çalışmadan memnun olduklarını söyledi. Köy muhtarı İsmail Karakurt, "Bizim köyde günümüz spor aktiviteleri yaparak geçer. Sabah erkenden kalkar namazımızı kılarız ve ardından imamımızla birlikte spor yaparız" dedi.

İmam Kaya ise, "Her sabah namazdan sonra toplanıp spor yapıyoruz. Spor sayesinde yaşlılar ve gençler kaynaşıyor. Günün belirli saatlerinde ise dini sohbetler yapıyoruz" diye konuştu.

(YY-İRT-ÖZ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Önce İbadet Sonra Hareket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement