Ordu'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Ordu\'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Ordu'da 2014-2015 eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası düzenlenen törenlerle başladı.

15.09.2014 16:12  Güncelleme: 16:19

Ordu'da 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası düzenlenen törenlerle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törene ise Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yeni eğitim, öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Uzun bir tatilin ardından okulunuza ve arkadaşlarınıza kavuşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Geleceğimiz, ümidimiz sizlersiniz. Memleketimizde güzel şeyler varsa ve dünyada iyi şeyler oluyorsa bunların hepsi eğitimin eseri. Türkiye gibi gelişme iddiasında olan ülkeler eğitime çok daha fazla önem vermeli. En büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. Sizleri iyi eğitebilir, geleceğe iyi hazırlayabilirsek geleceğimizden emin olur ve çok gelişiriz."

Son dönemlerde bütçeden en çok eğitimin pay aldığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Eğitim denilince akan sular duruyor. Her türlü imkan eğitime seferber ediliyor. Öğrencilerimiz, masalarda kitaplarını hazır bir şekilde buluyor" diye konuştu.

"Eğitim sadece öğretmenlerin işi değil. Veliler, bizler, öğretmenler ve herkes bir seferberlik edasıyla katılımda bulunmalı" diyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Bir öğretmen öğrencisine kendisini çok sevdirmişse, o öğrenciler, o öğretmenin dersinde başarılı olmuşlardır. Öğretmen, öğrenci ilişkileri çok önemlidir. Eğitim her şeyin başıdır. En önem verilmesi gereken ulusal projemizdir. Ordu'da eğitim Türkiye ortalamasının altında gözüküyor. Başarısızlığa çok mazeret bulunabilir. Ama, hiçbir mazeret başarı kadar önemli değildir. Muhakkak, başarmalıyız. Buna bütün milletimizin seferberlik ruhuyla katkıda bulunması lazım. Eğitim seferberliği ve eğitim çok önemli. Geleceğimiz buna bağlı. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da, "Yeni eğitim öğretim döneminde sizlerin bu mutlu gününüze bizler de eşlik etmek için geldik. Hepimiz sizler için mücadele ediyoruz. Sizlerin de çalışmalarınızda gayret göstererek başarılara imza atmanız temennimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından 8. sınıf öğrencileri tarafından okul öncesi ve 5. sınıf öğrencilerine "Okula Hoş Geldiniz" çiçeği verildi. Halk oyunları gösterisi sunuldu.

Daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını dağıttı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement