Ordu Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ordu Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor

Ordu Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor

Ordu'da yapım çalışmaları halen devam eden Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan yolun ortasında kalan 3 katlı ev kazalara davetiye çıkarıyor.

16.02.2013 14:44

Ordu'da yapım çalışmaları halen devam eden Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan yolun ortasında kalan 3 katlı ev kazalara davetiye çıkarıyor. Karayollarıyla istimlak konusunda anlaşamayan ev sahibi Bayram Beyazıt, "Karayolları evimin gerçek değerini 3 yıldır ödemiyor bende evin olduğu yeri istimlak ettirmedim. Parayı verirlerse evi veririm" dedi.

Ordu'nun Uzunisa Köyü'nden geçen ve Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yol ortasında kalan 3 katlı bina sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kazaların meydana geldiği yolda Karayolları tarafından istimlak çalışmalarının askıya alınması hem sürücülerin hem de çevrede yaşayanların tepkisine yol açtı. Duble yol sert virajla kesilirken ardından daralan ve kıvrılan yolda Karayollarının sadece uyarıcı iki hız tabelası bulması kazaları tetikliyor.

EVİN GERÇEK DEĞERİNİ İSTEDİ-

Duble yolun 15'inci kilometresinde yer alan elektrik işleriyle ilgilenen, evli ve 3 çocuk babası Bayram Beyazıt (59) karayolları tarafından 2000 yılında Acil Eylem Planı kapsamında bölgede yol çalışması yapıldığını ancak oturdukları eve verilen değerin düşük olması nedeniyle fiyatta anlaşamadıklarını söyledi. Bayındırlık birim fiyatlarıyla 3 katlı evine 208 bin lira fiyat biçildiğini, fakat evin yıpranma payının düşmesiyle bu rakamın 156 bin liraya indirildiğini belirten Bayram Beyazıt, 'Yol yarı olduktan sonra evimize bir değer koydular. Ama evin yıpranma payından dolayı rakamı düşürdüler. Bizde bu rakamı kabul etmeyince o şekilde kaldı. Gerçek değeri olan 208 bin lirayı verirlerse evi veririmö dedi.

KAZALARIN SORUMLUSU KARAYOLLARI

Yolun içinde kalan evden dolayı trafik kazalarının meydana geldiğini bunun sorumlusunun da karayollarının olduğunu ileri süren Beyazıt, 'Burada haftada bir iki kez kaza oluyor. Bu olayların olmasından bizde rahatsızız. Ama bilmiyorum yetkililerden bir şey bekliyoruz. Yetkililer bizi arayıp sormuyorlar nasıl anlaşacağız. Kazalar oluyor bunda bizim günahımız yok, bütün sorumluluk Karayolları'nın. Yolu onlar yaptı bizler yapmadıkö diye konuştu.

TABELA KAZALARI ENGELLEYEMEDİ

Yetkililer, sert bir virajla kesilen ve daralarak 2 şeritten tek şeride düşerek tehlike oluşturan yola hız sınırı 50 ile 30 yazan tabela koyarak çözüm bulmaya çalıştı. Geçtiğimiz günlerde yolun aniden daralması nedeniyle kontrolünü kaybeden bir sürücünün otomobiliyle takla atması sonucu meydana gelen trafik kazası da bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kazayı ucuz atlatan ve yaralanan 2 kişi jandarmanın yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor Yolun Ortasında Kalan Ev Kazalara Neden Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement