Ordulu Balıkçılar İçin Sezon Kısır Geçti - Son Dakika
Yerel

Ordulu Balıkçılar İçin Sezon Kısır Geçti

Ordu’da bir haftadır etkili olan yağışlı ve soğuk hava balık fiyatlarını etkilemezken, balıkçılar ev sezonun kısır geçmesinden yakındı.

22.03.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da bir haftadır etkili olan yağışlı ve soğuk hava balık fiyatlarını etkilemezken, balıkçılar ev sezonun kısır geçmesinden yakındı.

1 Eylül'de başlayan balık av sezonu 15 Nisan'da sona eriyor. Ordu'da 1 haftadır etkili olan soğuk ve yağışlı hava balık fiyatlarına büyük oranda etki etmese de balıkçılar av sezonunun kısır geçmesinden yakınıyor. Düz Mahalle'de balıkçılık yapan Mustafa Memiş, bu yıl ki av sezonunun hamsi için kısır geçtiğini, buna karşılık çinekop balığının bol olduğunu söyledi. Bir haftadır Ordu'da etkili olan soğuk ve yağışlı havanın balık fiyatlarına önemli derecede etki etmediğini ifade eden Mustafa Memiş, bugünlerde tezgahta satılan balıkların fiyatlarının av sezonun boyunca aynı seviyelerde devam ettiğini hatırlattı.

"HAMSİ KARADENİZ'DE 40 GÜN KALDI"

Bu yıl ki av sezonunun çok verimli geçmediğini belirten Mustafa Memiş, "Av sezonu geçmiş yıllara göre biraz daha düşüktü. Hamsi bu yıl Karadeniz'de az oldu, o da 40 gün falan sürdü. Diğer günlerde ise hamsi Rusya, Gürcistan gibi ülke sularına gitti. Vatandaşlarımız buralardan gelen hamsileri pek fazla yemiyor. Hamsi'nin az olmasında bilinçsiz avlanmada etkili oluyor. Av sezonunda hamsinin az olmasına rağmen çinekop balığı önceki yıllara göre daha iyiydi. Yasaklara uyulması çinekop miktarını arttırdı. İnşallah bir dahaki av sezonu verimli geçer" dedi.

Ordu'daki balık fiyatlarını açıklayan Memiş, "Ordu'da balık fiyatları uzun zamandır aynı seyrediyor. Bugünlerde balık fiyaları, hamsi 8, levrek 17, çupra 18, somon 13, istavrit 10, mezgit 10, kalkan 80 liradan alıcı buluyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordulu Balıkçılar İçin Sezon Kısır Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement