Organ ve Doku Bağışı Haftası - Son Dakika
Yerel

Organ ve Doku Bağışı Haftası

Organ ve Doku Bağışı Haftası

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 3-9 kasım Organ Bağış Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkemizdeki organ bağışı sayısının yetersizliğine dikkat çekti.

02.11.2015 17:04

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 3-9 kasım Organ Bağış Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkemizdeki organ bağışı sayısının yetersizliğine dikkat çekti.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. Taş yaptığı açıklamada, "Organ yetmezliği önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda ülkemizde her yıl kutlanmakta olan 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ilimizde de etkin, verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirilmektedir. 'Her bağış yeni bir hayattır' sloganı ile başlatmış olduğumuz bu faaliyetlerde amacımız halkımızın ve sağlık personelinin konu ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılmasıdır. Hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde ve toplu yaşanılan mekanlarda halkın görebileceği uygun yerlerde afişler asıldı ve buralarda kurulan stantlarda gönüllü vatandaşlarımızdan organ bağışı alınmaktadır. Başta sağlık personeli olmak üzere halka yönelik bilgilendirme faaliyetlerimiz sağlık personellerimizce hafta boyunca yapılacaktır. İlimizde 2007 yılından itibaren yapılan faaliyet ve etkinlikler neticesinde organ ve doku bağışçı sayısı bu ay itibariyle 1917' ye yükselmiştir. Amacımız bu sayının daha da yükseltilerek organ ve doku bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organ ve Doku Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement