Organik Patateslerin Hasadı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Organik Patateslerin Hasadı Yapıldı

Organik Patateslerin Hasadı Yapıldı

Amasya'da uygulanan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Yassıçal beldesinde organik patates hasadı yapıldı.

18.09.2013 16:30  Güncelleme: 16:34

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında merkeze bağlı Yassıçal beldesinde organik patates hasadı yapıldı.

Organik ürün yetiştiriciliğine en uygun yöreleri göz önünde bulundurup Yassıçal beldesinde 'Organik Beyaz Patates Yetiştiriciliği Projesi', Gümüşhacıköy ilçe merkezi ve köylerinde ise 'Organik Gümüş Pırasası Projesi'nin hazırlanarak uygulandığını belirten Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Yassıçal'da 20 çiftçiye yönelik 26 dekarlık alanda organik patates hasadı çalışmalarını inceledi.

Organik tarım projesinin uygulandığı yerlerde organik tarım kursu da düzenlendiğini anlatan Gülbay, "Yapılan kurslar sonunda organik ürün yetiştirmek isteyen çiftçilerimiz kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile sözleşme imzaladılar. Çiftçilerimizin organik tarım yapacakları parsellerden toprak numuneleri alınarak toprak tahlilleri yaptırıldı. Organik sebze tohumu, organik gübre ve ilaç dağıtımı ve kullanımı gerçekleştirildi. Organik ürün yetiştiren çiftçilerimizin parselleri il müdürlüğümüz ve sertifikasyon kuruluşlarınca kontrolleri devamlı yapılmaktadır. Bugün hasadı yapılan organik beyaz patates Yassıçal beldemizle özdeşleşir ve bir marka olur, bizim amacımız bunu gerçekleştirmektir" dedi.

Gülbay, "Genel olarak ilimize baktığımız zaman 2013 yılında 49 üreticimiz toplam 847 dekar alanda organik tarım yapmaktadır. Bu alanın 571 dekarında ceviz, 97 dekarında meyve ve sebze, 179 dekarında tarla bitkileri yetiştirilmektedir" diye konuştu.

Organik patates projesinin beldelerinde uygulanmasının önemli olduğuna değinen Yassıçal Belediye Başkanı İsmail Bünyat da, "Çiftçilerimizin gelişen tarımın tekniklerine ayak uydurmak zorundayız. Organik gıda pazarında Yassıçal patatesimiz olması bizim için önemlidir. Çünkü organik tarım ile sağlıklı doğal bir yöntemle ürünler elde edilmektedir. Organik patates üretimimiz her geçen gün arttırmayı düşünmeliyiz. Bu projeye destek veren başta il müdürümüz olmak üzere tüm tarım müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hayrullah Göktekin'in de katılımıyla patates hasadı gerçekleştirilen çiftçiye organik tarım müteşebbis sertifikasını verdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Patateslerin Hasadı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement