Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"Geçmişte bir tane gölet, baraj açılamıyordu.

21.02.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçmişte bir tane gölet, baraj açılamıyordu. Bir kulübe açılırken, Bakanlar Kurulu gidiyordu. Yoktu ki... Bu kardeşiniz şu ana kadar İSKİ'de 600 tane dev tesis, DSİ ve bakanlık olarak bin 763 dev tesis yaptı. Bu sayı bu yıl 2 bin 763'e çıkacak. Biz büyük düşünüyoruz. Hizmet yaptığımız zaman 30-40 yıl sonrasını, torunlarınızı dikkate alarak hesap yapıyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım ve seçim bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

Yatırımların çok önemli olduğunu, AK Parti'den önce milletin yatırımlara susadığını dile getiren Eroğlu, geçmiş dönemde bir dere ıslahının 20 yılda bitmediğini bildiğini anlattı.

"Geçenlerde Afyonkarahisar'da 32 metre bir gölet sulamasıyla birlikte 18 ayda 4.5 milyon liraya bitmiş. Aynı yükseklikte geçmiş dönemde bir gölet buldular aynı yükseklikte sulaması hariç 45 trilyona, 22 yılda bitmiş" diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bakın aradaki fark bu. O yüzden geçmişte bir tane gölet, baraj açılamıyordu. Bir kulübe açılırken, Bakanlar Kurulu gidiyordu. Yoktu ki... Bu kardeşiniz şu ana kadar İSKİ'de 600 tane dev tesis, DSİ ve bakanlık olarak bin 763 dev tesis yaptı. Bu sayı bu yıl 2 bin 763'e çıkacak. Neler var neler... 268 baraj, 20 milyon dekar sulama, şu anda eğer bizim yaptığımız 76 şehre dev arıtma tesisleri, barajlar, muazzam ishale hatları, pompa istasyonları olmasa bugün 76 şehir susuzdu. Kuraklık var çünkü. Dünyada kuraklık var ama şu anda susuzluk var mı? Her evde su var. Hiçbir problem olmayacak. Neden çünkü biz büyük düşünüyoruz. Hizmet yaptığımız zaman 30-40 yıl sonrasını, torunlarınızı dikkate alarak hesap yapıyoruz. 76 şehre büyük tesis yaptım. İyi ki yapmışız Allah'a şükür. Bu kuraklıkta insanlar susuz kalacaktı. İstanbul, Ankara, İzmir, Siirt, Mardin nereyi söylerseniz susuz kalacaktı. Biz büyük düşündük. 2 yıl kuraklıkta olsa su akacak şekilde muazzam barajlar, göletler, ishale atları, içme suyu arıtma tesisleri, şebeke bunları yaptık. Ey CHP, sen hep susuz bıraktın milleti. Zaten senin döneminde herkes şunu söylüyordu; 'geldi falanca, kesildi kısmet' diyorlardı. Bunu söylemek istemiyorum, yani CHP gelince 'gelir CHP, kesilir kısmet. Bunu İstanbul'da yaşadık."

" Türkiye'nin bahtı açık"

Türkiye'nin bahtının açık olduğunu ancak bir takım darbe teşebbüslerinin yıllardan beri devam ettiğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bir darbe teşebbüsü daha. Bir başka darbe bu, dost modern diyorlar. Yani 17 Aralık'ta denenmeye çalışıldı. Önce Gezi'de denemeye çalıştılar. Belediye orada muazzam bir düzenleme yapmak istedi. Trafiği de alta alalım, Taksim Meydanı, Türkiye'nin en muhteşem meydanı olsun diye karar aldı. Yolu, kaldırımı biraz genişletirken 5 adet ağacı başka bir yere taşımış. 3 adet çalı türü ağacı da kesmiş. Birden bire kıyamet koptu. Gidin Aydın'a bir meydanda yüzlerce ağaç, bir gecede kesilmiş. Şimdi orası beton olmuş. Biz 3 ağaç yerine 3 milyardan fazla fidan dikiyoruz. Her tarafı yeşillendiriyoruz. Yol kenarlarına bile dikiyoruz. İlk defa biz düşündük, camiler, okullar, hastaneler, her tarafı ağaçlandırıyoruz. Meselenin özü, ağaç meselesi değil. Mesele 'Türkiye artık çok oluyor, bunu bir şekilde önleyelim, karıştıralım. Türkiye'nin muazzam yükselişi önlensin'. ve Türkiye 2023 hedefi koyuyor. 2053, 2071 hedefi koyuyor. Bunları gerçekleştiremesin. Meselenin özü budur. Bakın büyük bir planın, oyunun parçasıdır. Yolsuzluk varsa biz onun zaten gereğini yapıyoruz. Bu kardeşiniz sırf İSKİ de 76 kişiyi rüşvetten yakaladı, kodese tıktı."

"30 Mart seçimleri milat olacak"

Eroğlu, 30 Mart seçimlerinin milat olduğunu, milli iradenin tekrar hakim olacağını söyleyerek, "Yoksa tekrar yabancılar, bir takım onların uzantıları, faiz lobileri, millet düşmanları mı kazanacak? 30 Mart, bir AK Parti, mahalli idareler seçimi falan değil. Milletin bekası, geleceği, büyük adımlara, büyük hedeflere doğru önü kesilecek mi? Kesilmeyecek mi? Milletimiz bu oyunun farkına vardı. Milletimiz bunların heveslerini kursaklarında bırakacaktır" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, 17 Aralık'ta milletin zarar gördüğünü anlatarak, "Kimisi 230, kimisi 250 milyar dolar zarar var diyor. Faizler yükseldi. Tam onların ekmeğine yağ sürdü. Faizler 4.5 altına inmişti. Şimdi 10'un üzerine çıktı. 6 puan kaç milyar dolar yapar. Bunu lütfen düşünün. Bundan kim zarar gördü. Yurtdışından gelecek olan yatırımcılar endişe etti. Bu hareket, Türkiye'ye zarar verdi. Onların oyunu, hilesi varsa Allah'ın da bir hesabı var. Bu milletin bahtı açık" diye konuştu.

Eroğlu, konuşmasının ardından İscehisar'ın mevcut belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Çibik'i tanıttı.

Programa, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve partililer katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement