Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ormanlık alana atılan bir izmaritin bütün ormanın yok olmasına neden olacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

04.05.2012 12:27

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ormanlık alana atılan bir izmaritin bütün ormanın yok olmasına neden olacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in başkanlığında Çamlık Mesireliği'nde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü tesislerinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Demir, Denizli'nin yüzde 46'sının ormanlarla kaplı olduğunu bildirdi.

Ormanların korunması için her kurumun üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Ormanların korunması konusunda halkımızın daha da bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için köydeki vatandaşımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Türkiye'nin ciğerleri olan ormanlarımızda küçük nedenlerle çıkan yangınlar geri dönülmesi mümkün olmayan felaketlere yol açabiliyor. Onun için özellikle rüzgarlı günlerde anız yakılmamalı, ormanlık alanlarda ateşle oynanmamalı. Ormanlık alana atılan bir izmaritin bütün ormanın yok olmasına neden olacağı unutulmamalı."

Denizli Orman Bölge Müdürü Şükrü Mümtaz Kanat ise Türkiye'deki yangınların yarısının insan hatası dolayısıyla çıktığını ifade etti.

Piknik için yakılan ateşlerin söndürülmemesi ve anız yangınları sonucu ormanlık alanların yok olduğunu belirten Kanat, "Ormanlar için kritik günler başladı. 1 Haziran-1 Kasım tarihleri arasında belirlenen piknik alanları dışında kalan yerlere giriş izni verilmeyecek. Orman alanlarına kırmızı yazılarla girişin yasaklandığını belirten tabelalar asıldı. Yasak yerlere girilmemesi uyarısında bulunuyoruz. Yasak yerlerde yakalananlara ise kanunlar çerçevesinde işlem yapılacak" dedi.

Türkiye'de ilk kez yangın havuzları ve orman köylerine tanker dağıtımını yaptıklarını belirten Kanat, "Kuş uçumu mesafesiyle 10 kilometreye bir yangın havuzu yaptık. Ormanlık alanlarda bulunan 169 adet yangın havuzları sayesinde, bu havuzlardan su alan helikopterler yangına daha çabuk müdahale edebiliyor" diye konuştu.

Kanat, "Bu yıl ormanlarda oluşabilecek yangınlara 86 teknik eleman, 88 orman muhafaza memuru, 410 yangın işçisi, 5 dozer, 5 greyder, 1 loder, 5 treyler, 34 arozöz, 12 su tankeri, 18 ilk müdahale aracı, 1 helikopterle müdahale edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Taş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Orman Bölge Müdürü Şükrü Mümtaz Kanat ve diğer protokol üyeleri katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement