Ortaköy'de Hami-Yet Projesi Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Ortaköy'de Hami-Yet Projesi Faaliyetleri

Çorum'un Ortaköy Kaymakamlığı tarafından Koruyucu Yetim Destek (Hami Yet) Projesi faaliyetlerine başlandı.

12.05.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Ortaköy Kaymakamlığı tarafından Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi faaliyetlerine başlandı.

Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından ilk olarak Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde uygulanan Hami-Yet Projesi'ni Ortaköy'de de hayata geçirmek istediklerini ve bu yönde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, babası vefat etmiş 18 yaş altı çocuklar ve annelerine ulaşmayı planladıklarını ifade eden Kaymakam Güzel,, şunları kaydetti:

Proje, 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik psiko-sosyal destek, eğitim desteği ve atölye çalışmaları ile geleceğe güvenle bakabilen ve şu anki zaman dilimi içerisinde kendilerinin toplumdaki kabullenişlerini artırmaya yönelik programlardan oluşmaktadır. Tespit çalışmalarına başladık. Bugün 14 anne ve çocuklarıyla görüşme gerçekleştirdik. Kendilerine devletin sıcak elinin her zaman yanlarında olduğunu, kapımızın her zaman açık olduğunu hatırlatıyoruz. Özel günlerde de kendilerini hatırlayarak onların hayır dualarını alıyoruz."

Kaymakam Güzel, proje kapsamında dün ulaştıkları bazı Hami-Yet  annelerine çiçek takdim ederek Anneler Günü'nü kutladıklarını sözlerine ekledi.

Hami-Yet Projesi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın, Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde uygulamaya koyduğu ve Türkiye'nin farklı illeri ve ilçelerinde de örnek alınarak uygulanan bir proje. Babası vefat etmiş, 18 yaşının altında bulunan çocuklar ve annelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar planlanması ve uygulanması amacıyla; ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde hareket edilerek, psiko-sosyal desteğin verilmesi amaçlanıyor. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortaköy'de Hami-Yet Projesi Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement