Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri

Osmancık\'ta Hıdrellez Şenlikleri

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından Arafat Tepesinde düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

06.05.2013 17:24

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından Arafat Tepesinde düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hıdrellezin "Hızır ve İlyas Peygamberin Buluştuğu Gün" anlamına geldiğini belirten Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık'ta Hıdrellezin'in yıllardır geleneksel olarak kutlandığını dile getirdi.

Hıdrellezin ayrıca bolluk ve bereket günü olduğunu vurgulayan

Başkan Yazıcı; "Halkımız manevi bir anlamla iki peygamberin buluştuğu gün olarak inandığı Hıdrellezi her yıl kutluyor. Biz de Osmancık Belediyesi olarak halkımızın yoğun ilgi gösterdiği bu kutlamalara çeşitli etkinliklerle destek veriyoruz. İlçemizde bu zamana kadar geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez sonraki yıllarda da bir gelenek olarak kutlanmaya devam edecektir" dedi.

El işi ve yemek yarışmalarının düzenlendiği etkinliklerde yöresel sanatçılar Türk Halk Müziği Konseri verdi. "Yöresel Yemek ve El İşi yarışmasında" dereceye girenlere ödülleri etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Etkinliklere Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Alpagut Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement