Osmaneli'ne "Atık Yağ Geri Kazanım" Fabrikası - Son Dakika
Güncel

Osmaneli'ne "Atık Yağ Geri Kazanım" Fabrikası

Osmaneli ilçesinde "Atık yağ geri kazanım" fabrikası kurulacağı bildirildi.

21.07.2017 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli ilçesinde "Atık yağ geri kazanım" fabrikası kurulacağı bildirildi.

Fabrikanın Genel Müdürü Aydın Özbey, fabrikanın tanıtım toplantısında, kısa zamanda fabrikanın temelini atacaklarını ve 2 yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planladıklarını anlatarak, atık yağ geri kazanım teknolojileri ve atık yağdan baz yağ üretimiyle ilgili sunum yaptı.

Dünyada yıllık 35 milyon ton madeni yağ tüketildiğini ve en büyük tüketici konumundaki 20 ülkenin yüzde 75'lik tüketim seviyesine ulaştığını, Türkiye'de ise 500 bin tonu bulduğunu kaydeden Özbey, şunları kaydetti:

"Türkiye'de rafinasyon ile baz yağ üreten lisanslı 45 tesis bulunuyor. Ancak ülkemizde söz konusu atık yağların araçlarda yakıt olarak kullanılmasına bağlı olarak dönem dönem çeşitli çevre sorunları gündeme geliyor. Öte yandan araç sahipleri de periyodik bakımlarda açığa çıkan atık madeni yağların geri dönüştürülmesi sürecinin bir oyuncusu değil. Son tüketici de bu resmin içine alınmalı ve bilinç arttırılmalı. Kurulacak tesislerde 500 kişilik istihdam sağlamış olacağız."

Belediye Başkanı Münür Şahin de tesisin kentte istihdam açısından büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kaymakam Edip Çakıcı, atık yağların toplanması, taşınması depolanması, konusunda çevreye ve insana zarar vermeden çalışan bir fabrikanın kurulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaneli'ne 'Atık Yağ Geri Kazanım' Fabrikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement