Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu - Son Dakika
Güncel

Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu

Antalya'da bir şüpheli, yol verme meselesi nedeniyle özel halk otobüsünün önünü keserek şoförün başına levyeyle vurdu. Ambulansla hastaneye kaldırılan otobüs şoförünün kafasına 6 dikiş atıldı.

20.10.2018 15:01  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Burhan T. yol verme meselesi nedeniyle özel halk otobüsünün önünü keserek şoför Hüseyin Çon'un başına levyeyle vurdu. Ambulansla Kepez Devlet Hastanesine kaldırılan otobüs şoförünün kafasına 6 dikiş atıldı.O anlar otobüsteki kameralarına yansıdı.

YOL VERME TARTIŞMASI

Edinilen bilgiye göre saat 20.00 sırasında, Kepez ilçesine bağlı Yeşilırmak Caddesi üzerinde Antalya Büyükşehir Belediyesine ait özel halk otobüsü şoförü, yolcuların arasında levyeyle dövüldü. Hüseyin Çon, yönetimindeki VF66 levhalı ve 07 AU0310 plakalı halk otobüsü Yeşilırmak Caddesi üzerinden Varsak istikametine seyir halindeyken iddiaya göre, 07 FZA 258 plakalı otomobil sürücüsü Burhan T. ile arasında yol verme tartışması yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından iddiaya göre Burhan T. otobüsün önünü araçla kesip otobüsün şoför mahallinin yanına gelerek kelebek cam bölgesinden Hüseyin Çon'un kafasına demir levyeyle vurdu.

Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Yolcuların tepkisi üzerine Burhan T. hızla olay yerinden uzaklaştı. Kafası kanlar içinde kalan Hüseyin Çon'a ilk müdahaleyi yolcular yaptı. Ambulansla Kepez Devlet Hastanesine kaldırılan otobüs şoförünün kafasına 6 dikiş atıldı. Olayın polise bildirilmesi üzerine saldırgan Güneş Mahallesi ara sokaklarda devriye görevi yapan ekipler tarafından yakalandı.

OTOBÜSTE PANİK YAŞANDI

Otobüsün içinin tıklım tıklım olduğu anlarda yaşanan olayda otobüs içinde de panik yaşandı. Bağrışmaların ardından bir anda şoförü kanlar içinde gören yolcular şoföre yardım edebilmek için adeta seferber oldu. Otobüsün içinden dışarı aldıkları sürücünün kanayan başına tampon yapmaya çalışan yolcular bir yandan da saldırgana tepki gösterdi. Olayın hemen ardından saldırıyı duyan otobüs şoförleri de, yaralanan arkadaşlarının bulunduğu yere gelip yardımcı olmaya çalıştı. Şoförün otobüsün kelebek camı yanında yaşadığı tartışma da kameralara yansıdı. Önce sözlü tartışmanın yaşandığı anlarda şoför başına aldığı darbeyle bir anda kanlar içinde kalınca aşağı inip karşılık vermek istedi ancak yaralı olduğu için yolcular müsaade etmeyip engelledi. Şoförü otobüsün ön merdivenine oturtan yolcular, ilk müdahaleyi yaparak sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sıralarda otobüsün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde de saldırganın aracını otobüsün ön kısmına çekip durması, duraktaki vatandaşların olayı görüp araçtan inenlere mani olmaya çalışmaları da dikkat çekti.

"MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK"

Öte yandan hastaneden taburcu olan Hüseyin Çon, polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Çon'un saldırıya uğradığını öğrenen onlarca mesai arkadaşı ise otobüslerle polis merkezi önüne geldi. Yaklaşık 50 şoför işlemleri bitene kadar Hüseyin'in Çon'u bekledi ve yaşananlardan dolayı suçlunun en ağız cezayı almasını istedi. Kendilerini güvende hissetmek istediklerini söyleyen şoförler, daha sonra otobüslerinin klaksonlarını çala çala polis merkezinden uzaklaşıp yaşananları kınadı.

"OTOBÜS DOLUYDU"

13 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını dile getiren evli ve iki çocuk babası Hüseyin Çon, "VF66 hattında ilerliyorum. Araç tıklım tıklım doluydu. Kepez Belediyesi yakınında arkadaş yol vermemeye başladı. Onu geçmeye çalıştığım halde üstüme aracını sürdü, küfür etti. Az ilerleyip arabasından indi elindeki cisimle sol camdan başıma burdu. İnsanın hayatı bu kadar ucuz, kolay olmamalı. Küfür ederek saldırdı. Kafamda 6 dikiş var. Bu böyle olmaması lazım ama oluyor. Sonuna kadar şikayetçi olacağım. Şüpheli yakalandı. Davamın peşini bırakmayacağım" dedi.

Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu

"EN AĞIR CEZAYI ALSIN"

Daha kötü durumda da olabileceğini ifade eden Çon, "Aracım da doluydu, yolcuların hayatını da riske attı. En ağır cezayı almasını istiyorum. Ben hayatımı kaybetmiş de olabilirdim. Savcıdan tek dileğim gereken yapılsın cezalar ağırlaşsın. Sabah 05.00'da kalkıp gece yarısına kadar insanlarımıza hizmet veriyoruz, saygı istiyoruz" diye konuştu.

''DARP EDİLMEYİ HAK ETMİYORUZ''

Hüseyin Çon'a destek için gelen şoför Fahrettin Paf ise, "Arkadaşım yolda yol vermeme olayından dolayı darp edildi. Arkadaşıma destek olmak için geldik. Vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye çalışırken, darp edilmeyi hak etmiyoruz" diye konuştu. Birol Şimşek, Hüseyin Çon'un başına gelenlerin yarın kendi başlarına da gelebileceğini işaret ederek, sonuna kadar arkadaşlarına destek olacaklarını vurguladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Ayrıca Hüseyin Çon'un saldırı sonrası başına yapılan müdahale ve yolcuların paniği cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şüpheli, Otobüsün Önünü Kesip Şoförün Başına Levyeyle Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement