Özgecan Aslan Cinayeti Sanığının Boşanma Davası - Son Dakika
Yerel

Özgecan Aslan Cinayeti Sanığının Boşanma Davası

Mersin'in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in eşinin açtığı boşanma davasının ilk duruşması yapıldı.

09.06.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in eşinin açtığı boşanma davasının ilk duruşması yapıldı.

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve Neslihan Altındöken'in avukatı Ebru Çatıkkaş gazetecilere yaptığı açıklamada, Özgecan'ın öldürülmesi davasında tutuklanan Altındöken'in eşinin boşanmak için açtığı davanın ilk duruşmasının Adana 1. Aile Mahkemesinde görüldüğünü söyledi.

Evliliği bir an evvel sonlandırmayı amaçladıklarını belirten Çatıkkaş, "Taraflar duruşmaya katılmadığı için 7 Temmuz'a tarih verildi. O duruşmada şahitlerimiz dinlenecek. Muhtemelen de karar çıkacak diye umut ediyoruz. Çünkü bizim amacımız bu evliliği bir an evvel sonlandırmak ve Neslihan'ın yanında durmak. Sonuna kadar da bu dosyanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

"Kesinlikle korkmuyorum"

Neslihan Altındöken'in vekili olduğu için telefonla ölüm tehdidi aldığını da ifade eden Çatıkkaş, şunları kaydetti:

"Dosyayı aldığım için telefonda 'Eğer davaya devam edersen sonun Özgecan gibi olur. Kimsenin yuvasını yıkma' diyerek beni tehdit eden zanlı için suç duyurusunda bulunmuştum. Failin bulunması için de çalışmalar devam ediyor. Başsavcımız ve savcı bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Çok kısa sürede failin bulunmasını umut ediyoruz. Ben bu mesleğin onuruna, ahlakına, kurallarına, saygınlığına namusum ve vicdanım üzerine yemin ederek başladım. Hiçbir davayı inanmadan almıyorum. Suphi Altındöken gibi yaratıklar bundan sonra bizden korksun. Bundan sonrasını da hep birlikte göreceğiz. Kesinlikle korkmuyorum."

Çatıkkaş, cinayetten önce Neslihan'ın sanıklarla telefon görüşmesi yaptığı iddialarına ilişkin soruyu ise "Tarsus 1. Ağır Ceza'da görülen davada Neslihan sanık değil. Fakat Mersin Barosunun bununla ilgili Anayasa Mahkemesine bir başvurusu var. Buradan çıkacak sonucu bekliyoruz. Neslihan bu dosyada sanık olsa ya da Neslihan'ın bu cinayete herhangi bir şekilde elinin değmiş olduğunu görseydik bu davayı zaten almazdık. Biz onun mağdur olduğunu bildiğimiz için yanında durduk" diye yanıtladı.

"Meslektaşımızın yanındayız"

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise Özgecan Aslan davasında yargılama sürecinin Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesini hazırlayarak Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine sunmasıyla başladığını, bu eylemi gerçekleştiren sanıkların cuma günü hakim karşısına çıkacağını ifade etti.

Adana Barosu ve Kadın Hakları Komisyonunun vahşi cinayetin ilk gününden itibaren gerekli tavır ve hukuki sürecin içerisinde yer aldığını dile getiren Çıtırık, "Kadın Hakları Komisyonumuz  Özgecan Aslan'ın ailesini de ziyaret ederek manevi yönden de yanlarında olduğumuzu hissettirdi. Sanıklardan Suphi'nin eşinin açmış olduğu boşanma davasını meslektaşımız Ebru Çatıkkaş yürütmekte. Duruşma öncesinde meslektaşımız dosyadan çekilmesi için tehdit edildi. Sonuna kadar meslektaşımızın yanındayız. Her iki konuyu da baro olarak yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe tutuklanmıştı.

Haklarında hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklar, 12 Haziran'da Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özgecan Aslan Cinayeti Sanığının Boşanma Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement