Özgür Özel'in Kurtuluş Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel'in Kurtuluş Günü Mesajı

Özgür Özel\'in Kurtuluş Günü Mesajı

Bugün Alaşehir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü

05.09.2012 10:31

. 15 Mayıs 1919'da İzmir'e giren Yunan ordusu  24 Haziran 1920'de Alaşehir'e varmış, 5 Eylül 1922 tarihinde Türk ordusu tarafından geri alınmıştır. Milli Mücadele'de işgalci Yunanlılara karşı başkaldıran ve bu amaçla milis teşkilatları kurarak direnen ilk şehirlerimizden birisi Alaşehir'dir.

Alaşehir tüm medeniyetlerin beşiği olmuş, çok önemli ve kıymetli bir ilçemizdir. Ege'deki Yunan işgaline karşı direnişi örgütlemek amacıyla, Erzurum Kongresi'nden kısa bir süre sonra Alaşehir Kongresi yapılmış ve Anadolu'da Kuva-yi Milliye örgütlenmesinde en önemli paya sahip olmuştur. Tarih boyunca da işgal güçlerinin gözbebeği olmuştur. Son işgalden ise Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kendi kaderini kendisi tayin etmek isteyen ve tam bağımsızlık mücadelesi veren bir ulusun giriştiği, tarihin akışını değiştiren, birçok ulusa örnek teşkil eden bir mücadele gerçekleştirerek kurtulmuştur.

Alaşehir'in 90. Kurtuluş Yıldönümü'nü kutluyor, ilçemizin kurtuluşunda en büyük paya sahip olan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, törenlerin coşku ve huzur içinde geçmesini diliyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özgür Özel'in Kurtuluş Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement