Pazaryeri'nde "Sentetik Uyuşturucu Sorunu" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde "Sentetik Uyuşturucu Sorunu" Konferansı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından "Sentetik uyuşturucu sorunu" konulu konferans düzenlendi.

30.04.2015 10:00

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Rehberlik  Araştırma Merkezi (RAM) tarafından "Sentetik uyuşturucu sorunu" konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatri Dr. Sıtkı Karaca, Belediye Kültür Merkezi'ndeki konferansta, sentetik uyuşturucu hakkında bilgi vererek, uyuşturucunun kullanım yaşının giderek düştüğünü, önlem alınmadığı taktirde ciddi tehlikeler doğurabileceğine dikkat çekti.

Piyasadan 2-3 liraya temin edilebilen sentetik uyuşturucuların, yapılan ölçüm ve kontrollerde dahi fark edilmediğini anlatan Karaca, şunları kaydetti:

"Kullanan insanlarda aşırı derece bağımlılığa sebep olduğundan, kullanmaya devam edildiği taktirde  ölüme yol açabiliyor. Bunun gibi birçok değişik tipte ve çok ucuza satılan sentetik uyuşturuculara genellikle eğitimsiz çocuklar, aile içerisinde sorunları olan çocuklar çabuk alışabiliyor. Okullarda öğretmenler, evlerde veliler, bu durumda olan çocuklara sabırla ve hoş görüyle yaklaşmalı. Kızmadan, sinirlenmeden, fakat kararlı bir şekilde kötü olan şeyi anlatarak vazgeçirmeye çalışmalı, yada bir psikologdan destek almalı."

Konferans sonunda Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Karaca'ya ilçeyi temsil eden motiflerin bulunduğu seramik tabak hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde 'Sentetik Uyuşturucu Sorunu' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement