Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen: Küçük Bir Yer Hepimiz Akrabayız. Olayı Kapattık Gitti, Kendi Aramızda - Son Dakika
Güncel

Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen: Küçük Bir Yer Hepimiz Akrabayız. Olayı Kapattık Gitti, Kendi Aramızda

Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen: Küçük Bir Yer Hepimiz Akrabayız. Olayı Kapattık Gitti, Kendi Aramızda

Siirt'teki Tüyler Ürperten Çocuk İstismarı Olayında Belediye Başkanı "Hepimiz Akrabayız. Olayı Kapattık Gitti, Kendi Aramızda. Gelin Pervari'nin Balının Haberini Yapın" Dedi

27.04.2010 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde YİBO öğrencilerinin, 2 ve 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edip, birini öldürmesi olayında ailelerin konuyu kendi aralarında anlaşarak kapatıkları ortaya çıktı. Pervari'nin DP'li Belediye Başkanı İsmail Bilen, "Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. Kimse Pervari'nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık" dedi. Pervari'ye giden CHP milletvekilleri Ahmet Ersin ile Malik Ejder Özdemir, bir grup tarafından protesto ile karşılandı.

MüFETTİŞLER GELDİ

Pervari'de Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda geçen yılın Nisan ayında 8 öğrencinin tehditle 15 yaşındaki kız öğrenci D.S'ye getirttikleri 2 ve 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edip bir çocuğu öldürülmesi olayının ardından kentte yaşana şok sürüyor. Kentte bugün İçişleri Bakanlığı 2, Milli Eğitim Bakanlığı, iki müfettiş ile Özel Rehberlik Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ile iki rehberlik uzmanı gönderdi. Dr. Kılıç, önce İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker, ardından da Vali Necati Şentürk ile görüşüp, bilgi aldı.

Pervari'de çocukların eğitim aldığı YİBO'nun 2004 yılında 378 kapasitesi olmasına ramen eğitime 480 öğrenci ile başladığı belirtildi. Okula kayatılı öğrenci sayısının 378 olmasına neğmen geçen yıla 130 öğrenci okula devam ederken, bu yıl sayının 120'ye düştüğü kaydedildi. Olaya karışan öğrencilerden D.S'nin geçen yıl mezun olduğu bu yıl okula devam etmediği belirtilirken, sadece bir öğrencinin devam ettiği, diğer öğrencilerin de kayıtlarını başta okullara aldırdiği öğrenildi,

Pervari'de 1'i lise olmak üzere 5 okul bulunurken, bu okulların YİBO dahil 1'er rehberlik öğretmeni bulunduğu kaydedildi.

FAİL DEĞİL MAĞDURUZ

CHP milletvekilleri Ahmet Ersin ve Malik Ejder Özdemir, Pervari'de olayla ilgili incelemelerde bulundu. Milletvekillerinin inceleleleri sırasında ilçede özel harekit polisleri sıkı güvenlik önlemleri alıp, milletvekillerini adım adım takip etti. Milletvekilleri bir süre önce yaşamını yitiren ve ilçede 5 dönem ANAP'tan belediye başkanlığı yapan Mehmet Emin Özcan'ın taziyesine katıldı.

Milletvekillerinin kaymakamlığa geleceği öğrenin yaklaşık 100 kişi kaymakamlık önünde toplanarak, milletvekillerinin gelişi sırasında olayın siyasi malzeme yapılmaması konusunda protestoda bulundu. Ellerinde "Pervari üzerinden siyasete hayır", "Pervari fail değil mağdurdur" yazılı dövizler açıp, "Pervari fail değil mağdurdur". "Şerfli Pervari şerefine sahip çık" şeklinde slogan attı. Toplanan kalabalık, "Niye zamanında gelmediniz de şimdi geldiniz. Bu olay üzerinden siyaset yapmaya mı geldiniz?. Bizim bir çok sorunusuz var. Onlarla da ilgilenin" diye sitemde bulundu.

AİLELER ANLAŞMIŞ

Geniş güvenlik önlemleri altında kaymakamlık bahçesine araçları ile giren milletvemilleri Ahmet Ersin ile Malik Ejder Özdemir, Kaymakam Fırat çelik ve Cumlhuriyet Savcısı ile görüştü. Görüşmenin ardından, dışarıda bekleyen kalabalığın arasına giren milletvekilleri vatandaşların sorunları dinleyip, sorunlarıyla ilgilenme ve Meclis gündemine taşıma sözü verdiler.

Milletvekillerinden Ahmet Ersin, olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, mağdur ve fail yakınlarının kendi aralarında anlaştığını ancak bunun yargıyı bağlamadığını belirterek, şöyle dedi:

"Yargının işine kimse karışamaz. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'nın dünkü açıklamaları ile insanları bize ve basına karşı kışkırtmalarını doğru bulmuyorum. Buranın milletvekilleri nerededir. üstelik Başbakan Siirt'in eniştesidir. Kayınbiraderlerinin durumu iyi değil, işsizlikten kırılıyorlar. İmkanlar onların elinde gelip buraya yatırım yapsınlar. Pervari'de yaşanan sorun yargının pençesindedir. Yargı kendi mecrasınd bu olayı götürüyor. Bu olayı bütün Pervarililere mal etmek doğru dğildir. Buradaki herkes şiddetle kınıyor" dedi.

BAŞKAN: BİZ ANLAŞTIK

Pervari'nin DP'li Belediye Başkanı İsmail Bilen, gazeteciler yaptığı açıklamada, 10 suçlunun olduğunu, olayın suçlularının 7-8 yaşlarında olduğunu ve olayın tecavüz olayı olmadığını ileri sürdü. Bilen, şunları söyledig:

"Bu çocuk oyunudur. 7-8 yaşında çocukların yaptıkları buna benzer bir şeylerdir. 10 kişiden 3'ü cezaevinde yattı. Geri kalan 7 çocuk, çocuk Esirgeme Kurumu'nda koruma altına alındı. Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. O zaman gelseydiniz herşeyi açıklardık size. YİBO'larda tüm Türkiye'deki gibi olay olur. Bu herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Şimdi çocuklar cezalarını çektiler. Herkes görevini dört dörtlük yaptı. Evet bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama burada Güneydoğu'da bir kız için böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor ve olmuştur. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari'nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık. Biz bunu kınıyoruz bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari'nin balının haberini yapın"

Pervarililer ise, 1 yıl önce meydana gelen olayların detaylarının halktan gizlendiğini ve sorumlusunun da o dönemde görev yapan yöneticiler olduğunu iddia etti. Pervarililer, "Olayın failleri Pervarili değil. Olayın mağdurları Pervarilidir. Bu olayı tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Siyasetçilerin bu olayı kullanmasını da istemiyoruz. Yıllardır bir çok sorunumuz varken gelmeyen siyasilerin gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Biz şerefli insanlarız kimse bu olayı bütün ilçe halkına mal edemez"

Ferit ASLAN-Cem EMİR-Bayram BULUT/ PERVARİ - Siirt - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen: Küçük Bir Yer Hepimiz Akrabayız. Olayı Kapattık Gitti, Kendi Aramızda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement