"Pierre Loti ve Yaşadığı Dönem, Çapraz Bakış" - Son Dakika
Güncel

"Pierre Loti ve Yaşadığı Dönem, Çapraz Bakış"

Türkiye Fransız Kültür Merkezi sizleri « Pierre Loti ve yaşadığı dönem, çapraz bakış » konulu konferansa davet ediyor.

30.10.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuşmacılar: Etienne de Montety, Le Figaro edebiyat eki müdürü
Sinan Kuneralp, tarihçi
Moderatör : Sébastien de Courtois, tarihçi, gazeteci

Yer: Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Yıldızevler - Ankara
Tarih: 14 Kasım 2017, 19:00

Fransız Kültür Merkezi'nin tarih konulu etkinlik serisi « Pierre Loti ve yaşadığı dönem, çapraz bakış » konferansı ile devam ediyor. Le Figaro edebiyat eki müdürü Etienne de Montety ve tarihçi Sinan Kuneralp'ın katılacağı ve tarihçi-gazeteci Sébastien de Courtois'nın moderatörlüğünde gerçekleşecek konferansta Pierre Loti'nin Istanbul'u konuşulacak.

Alphonse de Lamartine ve Théophile Gauthier'den sonra İstanbul'a gelen Pierre Loti aynı yerleri ziyaret eder ve izlenimleri aşağı yukarı aynıdır. Bununla birlikte yayınladığı haberler ve kitapları ile Pierre Loti kendi özgün görüşünü, 'kendi Türkiyesi'ni büyük bir tutkuyla ve diğerlerinden sıyrılarak anlatır.

Konferans dili Fransızca olup Türkçe simültane çeviri sağlanacaktır.

Étienne de Montety:

Le Figaro Edebiyat eki müdürü. Yazar, Gallimard yayınlarından çıkan birçok kitabın yazarıdır : L'article de la mort (2009), La route du Salut (2013) – Prix des Deux-Magots – et L'Amant Noir (2016), bu son kitapta Birinci Dünya savaşından sonra Istanbul'u konu almıştır.

Sinan Kuneralp:

Tarihçi. İstanbul'da bulunan Isis yayınevini kurmuştur. Osmanlı tarihi üzerine birçok dilde (fransızca, ingilizce, almanca, italyanca ve ispanyolca) hem Türk hem de yabancı eserler yayınlıyor.

Sébastien de Courtois:

Tarihçi, gazeteci . France Culture kanalında « Doğunun hristiyanları » adlı programın yapımcısı olan Sébastien de Courtois özellikle Türkiye, Yakın Doğu ve hristiyan azınlıklar üzerine basın muhabiridir. Yakın bir zamanda Stock yayınlarından çıkan « Sur les fleuves de Babylone, nous pleurions » (Babylone nehri üzerinde ağlıyorduk) adlı kitapta Suriye, Irak, Lübnan ve Türkiye'deki hristiyan, yezidi azınlıkların 2014 yazında yaşadıkları trajediden bahsediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Pierre Loti ve Yaşadığı Dönem, Çapraz Bakış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement