Prof. Dr. Bayram Altan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Bayram Altan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti

Prof. Dr. Bayram Altan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti

Prof. Dr. Bayram Altan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'i ziyaret etti.

02.10.2017 09:40

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ve Başbakan Eski Danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'i makamında ziyaret ederek tebrik etti ve başarılar diledi.

Altan, İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ve Vakfı kurduklarını, Kurucularını, Yönetim ve Denetleme Kurullarına seçilenleri tanıttı.

Sözlerine devamla şunları söyledi : Hiçbir Sivil Toplum Kuruluşunda bulunmayan istişare, bilim, ekonomi, ar-ge, girişimciler, öğrenciler, sağlık ve hukuk meclisleri ihdas ettiklerini, şu anda sadece yurtiçinden meclis Üyeleri sayısının 400' ü , 57 ülkeden ise 3.000'ni geçtiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Birliğin ve Vakfın kuruluş amaçlarını ve neler yapacaklarını sordu.

Altan şöyle söyledi:

İslam Ülkeleri ile ilgili sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel ve ilkelerimize uygun faydalı olan yasal bütün alanlarda faaliyetler yürütmek; tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik konular başta olmak üzere 57 İslam Ülkesi ile ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesi için akademik ve bilimsel çalışmalar yapmaktır.

Türkiye ile İslam Ülkeleri arasında inanç birliği ve kardeşlik ruhu ile tesis edilen iyi ve dostane ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesine ve karşılıklı iletişim kanallarının açık tutulmasına destek olmak ve aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatına da katkı sağlamak amacıyla müşterek konferanslar, paneller, sempozyumlar, konferanslar ve toplantılar düzenlemektir.

İslam Ülkelerindeki gençlerin yaptıkları akademik çalışmaları desteklemek, İslam Ülkelerinin yararına olacak şekilde devam etmesine katkı sağlamak amacıyla lisansüstü ve doktora bursları vermektir.

İslam Ülkelerindeki gençleri kıymetli birer cevher olarak alıp yatırımlarımızı bu paha biçilmez mücevherin üzerine yoğunlaştırarak kendilerini İslam Dünyasının faydasına olacak şekilde eğitmek, değerlendirmek ve organize etmektir.

İslam Ülkeleri arasında sosyal, ekonomik, eğitim, kültür ve sağlık alanlarında bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak ve çalışmalarımızı İslam coğrafyasının tarihi ve kültürel derinliklerini göz önünde bulundurarak sürdürmektir.

İslam Ülkelerinden eğitim için Türkiyeyi tercih eden gençlere yardımcı olmak, Türkçe Lisan Kursları ve Yaz Kursları düzenlemek, güvenli öğrenci yurtlarına yerleşmelerini sağlamak, Türkiyeyi tanıtmak, kendi Ülkeleri hakkında tanıtıcı bilgiler almak ve eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine faydalı birer akademisyen olarak dönünceye kadar yakinen ilgilenmektir.

İslam Ülkeleri Akademisyenleri arasında uluslararası düzeyde bilimsel, istişari, ekonomik, Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Eğitim, Kültürel, Savunma, Kalkınma, Hukuk ve sosyal alanlarda tartışmalı toplantılar düzenlemek, sonuç bildirileri hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmaktır.

Bu açıklamalarından sonra memnuniyetini, takdir ve tebriklerini belirtiği ifade edilen Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir'de açacakları Şube konusunda ve Akademik çalışmalarda kendilerine yardımcı olacağını söyledi ve Prof. Dr. Bayram Altan'a kahve ikram etti. Daha sonra bu ziyareti hatıra fotografı ile tablolaştırdılar. Altan, Rektöre Tunçsiper'e kitaplarından hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Bayram Altan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement