Rahmi M. Koç Müzesi'nde Delkos'tan Karaburun'a - Son Dakika
Güncel

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Delkos'tan Karaburun'a

Rahmi M. Koç Müzesi\'nde Delkos\'tan Karaburun\'a

Haslet Soyöz'ün yağlıboya resimlerinden oluşan 'Delkos'tan Karaburun'a adlı resim sergisi 14 Mayıs Salı günü Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyarete açıldı.

16.05.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Karadeniz sahilinde yer alan Karaburun'u konu edinen ve Haslet Soyöz'ün yağlıboya resimlerinden oluşan Delkos'tan Karaburun'a adlı sergi, bir denizci köyünün ruhunu has bir ressamın perspektifinden görmek isteyen herkesi Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyarete bekliyor.

İstanbul'un kalabalığından etkilenmeden doğal kalmayı başaran bir balıkçı köyü olan Karaburun'u, birçok ânı dondurarak sanatın perspektifinden anlatan Delkos'tan Karaburun'a sergisi Haslet Soyöz'ün 4,5 yıllık bir süre zarfında Karaburun'u gözlemleyerek ürettiği ve oradaki değişim ve dönüşümü farklı açılardan kayıt altına aldığı bir çalışma.

Özellikle kullanılan renklerin zenginliği ve resme konu edinilen sahnelerin neşeli atmosferiyle öne çıkan sergi 15 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

2003 yılında Rahmi M. Koç Müzesi'nde Cennetin Gemileri, 2007 yılında da Hava, Kara, Deniz Taşıtları resim sergisi açan Haslet Soyöz, üçüncü kişisel sergisi Delkos'tan Karaburun'a sergisini de Rahmi M. Koç Müzesi'nde sanatseverler ile buluşturuyor. 'Delkos'tan Karaburun'a' adlı sergiyi bir küçük sahil köyünün renkli dünyasını ve hızlı değişimine tanıklık etmek isteyen herkes Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyaret edebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rahmi M. Koç Müzesi'nde Delkos'tan Karaburun'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement