Randevu Talebi Meclis'in İşletilmesi Noktasında Önemli" - Son Dakika
Politika

Randevu Talebi Meclis'in İşletilmesi Noktasında Önemli"

CHP, bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü ve özellikle de yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerine yapılan, görüşme talebini olumlu karşıladı.

23.12.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP, bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü ve özellikle de yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerine yapılan, görüşme talebini olumlu karşıladı.

Başbakan Davutoğlu, dün TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinden randevu talebinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine olumlu yanıt veren ilk lider oldu.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmenin, 30 Aralık Çarşamba günü yapılacağı öğrenilirken, görüşme yeri henüz netleşmedi.

Görüşmede ise öncelikle bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü ve özellikle de yeni anayasa konusunun ele alınacağı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, randevu talebini "Meclis'in işletilmesi" noktasında önemli bulduklarını bildirdi.

"İktidarın, Türkiye ile ilgili önemli kararları muhalefetle görüşmesi olumludur, buna bir itiraz yok" diyen Bekaroğlu, "Gelecek başlıklar, müzakere edilecek konular, talepleri nedir göreceğiz? CHP prensip olarak, kendi programı, seçim beyannamesi olan bir parti. Onlar bizi bağlıyor, o çerçevede elbette katkı sağlayacağız" ifadesini kullandı.

- "İktidar partisi ne yapacak, ne kadar samimi? Bunu göreceğiz"

CHP'nin olumsuz bir yaklaşımının söz konusu olmadığını belirten Bekaroğlu, şöyle konuştu:

"İktidar partisi ne yapacak, ne kadar samimi? Bunu göreceğiz. AK Parti'nin 1 Kasım'dan bu güne Meclis'te sergilediği tablo, Başbakanın diyalog arayışına uygun değil. Muhalefeti dinlemeyen, kendi ajandasını dayatan bir AKP Grubu var. Dün grup önerisi ile getirmiş oldukları 'Meclis çalışma sistemi' muhalefeti dışlayan bir öneri. Bunu muhalefetle uzlaşarak yapmıyor. Böyle olacaksa, bu ziyaretler göstermelik kalır, inandırıcı olmaz. Öyle değil, gerçekten Meclis'te muhalefetle görüşerek uzlaşma yolu arayacaksa bu önemli. Mesela yeni anayasa için uzlaşma olmazsa olmaz. İç tüzük önemli, milletin temsilcisi olan milletvekillerinin tercihlerini yansıtabileceği şekilde iç tüzüğün oluşması önemli. Bu konularda birlikte hareket etmeye hazırız. 1 Kasım'dan bu yana AKP Grup Başkanvekillerinin tutumu aksi yönde ancak bekleyip, göreceğiz."

"Kutuplaşma ve gerginlik var..."

Toplumda ve siyasette "müthiş bir kutuplaşma ve gerginlik" olduğunu savunan Mehmet Bekaroğlu, bu noktada da görüşmelerin Türk siyasetine bir ivme kazandırabileceğinin altını çizdi.

Bekaroğlu, "Bir kutuplaşma, gerginlik var. Aşağıya doğru toplumsal barış, tehdit altında. Yukarıda yaşanacak bir uzlaşmanın buralara elbetteki olumlu yansımaları olacaktır. Ancak bunun samimi olduğunun kanıtlanması gerekiyor. Bu gerçekten muhalefetin söyledikleri dikkate alınarak olur" diye konuştu.

Mehmet Bekaroğlu, iktidar partisinin "Ben muhalefetle görüştüm ama bildiğimi yaparım" anlayışından uzak durması gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Randevu Talebi Meclis'in İşletilmesi Noktasında Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement