Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı\'daki Bombalı Saldırılar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin, "Bu olayın içinde kimin olduğu belli, insanlıktan nasibini almayan canilerin vahşetidir" dedi.

14.05.2013 13:30

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin, "Bu olayın içinde kimin olduğu belli, insanlıktan nasibini almayan canilerin vahşetidir" dedi.

Valiler kararnamesiyle Erzincan Valiliği görevinden merkeze atanan Selman Yenigün'ü makamında ziyaret eden Yıldırım, bir gazetecinin, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda ölü sayısının arttığı ve bunun gizlendiği yönünde sosyal medyada birtakım haberler yer aldığını belirtmesi üzerine, " Türkiye, hukuk devleti. Türkiye, gelişmiş demokrasisi olan bir ülke. Olayın ilk anından beri devletimiz, hükümetimiz bütün gücüyle, acı çeken insanlarımızın yanındaydı, o gün bugün de oradalar. Ana muhalefet partisi lideri de gitti, o da ziyarette bulundu" diye konuştu.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye'de internet, iletişim o kadar gelişti ki hiçbir şeyin saklanması, gözden kaçırılması mümkün değil. Bunlar, tamamen kötü niyetli, kasıtlı. Varsa böyle bir haber, bunlar o amaçla çıkarılmıştır. Hiç kimsenin bu konuda tereddütü olmaması lazım. Acının büyüklüğünü küçülterek, saklayarak biz neyi ispat edeceğiz- Bu olayın içinde kimin olduğu belli, insanlıktan nasibini almayan canilerin vahşetidir. Bunu küçültmek olsa olsa onlara hizmet olur. Onun için bu tip haberlerde de özellikle interneti çok geliştirdik, altyapıyı çok geliştirdik. Biz istiyoruz ki bu mecra doğru kullanılsın. Doğru zamanda doğru haberler verilsin. Toplumun kafasını karıştıran, onları galeyana getiren asılsız haberlere itibar edilmesin. Sosyal medyanın da sosyal sorumluluğu var. Herkesin bu tip olaylarda sorumlu olması icap eder."

Yıldırım, Vali Yenigün'e Erzincan hatırası olarak el işlemesi bakır tabak hediye etti. Yıldırım, ziyaretin ardından uçakla Ankara'ya hareket etti. - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement