Rıdvan Şükür, Uluslararası Hitit Koşusuna Davet Edildi - Son Dakika
Güncel

Rıdvan Şükür, Uluslararası Hitit Koşusuna Davet Edildi

Rıdvan Şükür, Uluslararası Hitit Koşusuna Davet Edildi

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Çorum'da düzenlenen Uluslararası Hitit koşusuna davet edildi.

15.11.2017 08:35  Güncelleme: 08:34

4. Uluslararası Hitit koşusuna, Çorum belediyesi yetkilileri tarafından İstanbul Maraton fuarında davet edilen Şükür, davet nedeniyle belediye yetkilerine teşekkür etti. Döneminin büyük devleti, süper gücü Hitit İmparatorluğunun binlerce yıl önce hüküm sürdüğü bu yerde, kadim medeniyet adına bir koşu düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Mısır 'la yapılan Kadeş savaşı sonrası imzalanan M.Ö. 1269 tarihli tarihteki ilk yazılı barış antlaşması Kadeş'e imza atanların bu topraklarda yüzlerce yıl yaşadıklarını belirtti. Daha önce Hitit yolunda yürüyen, Hattuşa (Boğazköy) ve Alacahöyük'ü ziyaret eden, bölgeyi iyi bilen Hitit medeniyeti konusunda oldukça bilgi sahibi olan Şükür, Çorum müzesindeki gördüğü, bölgeye ait Hitit dönemi eserleri unutamadığını ifade etti. Eski Hitit krallık çağına ait Hüseyin Dede vazosunun Hitit tasvir sanatını anlamamıza yardımcı olduğunu, dönemini yansıtan ender bir sanat eseri olduğunu belirtti.

Avrupa atletizm birliğinin (European Atletics) yıldızlı yol koşuları kategorisinde yer alan Uluslararası Hitit Koşusunun her geçen gün alanında ilerlediğini kaydeden dağcı Şükür, davetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rıdvan Şükür, Uluslararası Hitit Koşusuna Davet Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement