Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Nusret Beyin Odasını Basmadım - Son Dakika
Güncel

Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Nusret Beyin Odasını Basmadım

Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Nusret Beyin Odasını Basmadım

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, "Nusret beyle tartıştığım doğrudur fakat mecliste odasını basmam ve dağıtmam gibi bir şey söz konusu değildir." dedi.

06.12.2013 18:24  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Nusret beyle tartıştığım doğrudur fakat mecliste odasını basmam ve dağıtmam gibi bir şey söz konusu değildir" dedi.

Bakırcı, Rize Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı aday adaylığı süreciyle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve eski Rize milletvekili Abdülkadir Kart ile görüştükten sonra başvuru yaptığını belirterek, "Müracaat yapan bütün arkadaşlarımız değerlidir. Genel merkezimizin kanaati doğrultusunda böyle bir sonuç çıktı. Bize, 'hiç kimse adaylığını açıklamasın, biz kendi araştırmamızı yapacağız' deselerdi daha iyi olurdu. Siyaseten bitmiş bir belediye başkanlığını 30 Mart'ta bırakmak vardı fakat takvim tersine işledi siyasetten değeri artan eski başkan oldum" diye konuştu.

Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile tartıştığının doğru olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Nusret beyle tartıştığım doğrudur fakat mecliste odasını basmam ve dağıtmam gibi bir şey söz konusu değildir. Sadece telefonda adaylık süreciyle ilgili görüştük. 'Böyle bir şey varsa bana neden söylemediniz' dedim. Hiç alakası olmadığı halde Cumartesi günü kendisi açıklama yaptı. Benim tepkim ona oldu çünkü Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde beraber çok çalışmıştık. O dönemde yaptığımız doğrular da yanlışlar da vardı. Nusret bey, benim başkanımken belediye adına riskli işler yaptım. Ben onun için tepki gösterdim."

Bakırcı, bir gazetecinin Bayraktar'ın hastalandığını anımsatması üzerine, "Nusret beyin rahatsızlığını basından okudum. Biz kişilerin nefsini ve gururunu incitecek sözler söylemeyiz, söylemedik de. Ne söz olarak ne de davranış olarak hiçbir zaman böyle davranmadım" ifadesini kullandı.

Rize Belediye başkanlığına aday gösterilen Prof. Dr. Reşat Kasap'a başarılar dileyen Bakırcı, şunları kaydetti:

"Partimin ve aday gösterilen arkadaşımızın yanındayım. Bizim fikirlerimizi alma nezaketini gösterirse her zaman yardımcı olmak isteriz. Yeni gelen arkadaşımıza, risk alabilecek bir arkadaş, başkan yardımcısı olarak yardım ederse, çok başarılı olacağına inanıyorum. Genel merkezin kanaati bir başarı ya da başarısızlık anlamında değil. Başkanlık değişimlerini birçok ilde gördük. Biz teknik belediyecilik anlamında her zaman büyükşehirleri de sayarsak ilk üçün veya beşin içinde olmuşuzdur. Bu bizim için mutluluk vericidir. Belediye başkanlığından sonra vatandaşlarımız yine beni Rize sokaklarında görecekler. Başkanlığım bir gün bitecekti ve bugün bitti. Sonuçta 30 Mart'a kadar yapmam gerekenleri yapacağım. Olumlu tepkilerle ayrıldığım için mutluyum. Sayın Başbakanımız ile aramızdaki hukuk, belediye başkanlığının çok önünde bir hukuktur. Bana hangi hizmette bulun derse yaparım."

Bakırcı, AK Parti'nin Rize'de seçimi kazanamamak gibi bir sıkıntı içine girmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Nusret Beyin Odasını Basmadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement