Romancı Siyasetçi Tepeyran Çankaya'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Romancı Siyasetçi Tepeyran Çankaya'da Anıldı

Romancı Siyasetçi Tepeyran Çankaya\'da Anıldı

Çankaya Belediyesi, Niğde Kültür Sanat Platformu ile birlikte düzenlediği "Niğde'de Bilim, Kültür, Sanat ve Tepeyran Roman Ödülü" konulu panelde Niğdelileri biraraya getirdi.

27.06.2012 17:47

Çankaya Belediyesi, Niğde Kültür Sanat Platformu ile birlikte düzenlediği "Niğde'de Bilim, Kültür, Sanat ve Tepeyran Roman Ödülü" konulu panelde Niğdelileri biraraya getirdi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın açılış konuşmasını yaptığı panelde, Niğdeli edebiyatçı ve siyasetçi Ebubekir Hazım Tepeyran'ın yaşadığı dönem ve çok yönlü kişiliği konuşuldu.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen panelde Tepeyran'ın yazdığı yirminci yüzyılın ilk Türk köy romanı 'Küçük Paşa'nın önemine değindi. Tanık, söz konusu romanın yeni toplumcu belediyecilik anlayışları gereği hayata geçirdikleri kır-kent kardeşliği projesinde, kendilerine yol gösteren öğelerden birisi olduğunu belirtti.

Büyük şehirlerin kırsal alanı yok ederek ürününe el koyduğunu ifade eden Başkan Tanık, "Biz kır ve kent kardeşliği oluşturarak, kendi kendisini doyurmaya yetemeyen kentin kırdan beslenmesini, böylece köylerin de ekonomik olarak kalkınmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"TEPEYRAN'IN ADINI PARKIMIZDA DA YAŞATACAĞIZ"

Başkan Tanık, gazeteci yazar Oktay Akbal'ın büyükbabası Tepeyran'ın adını yaşatmak amacıyla başlattıkları roman yarışmasını sürdürmeyi 'boynumuzun borcudur' sözleriyle ifade ederek, aynı zamanda Tepeyran'ın adını Çankaya'da bir parka vermeyi planladıklarını da bildirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi yazar ve Niğde Kültür Sanat Platformu Başkanı Hikmet Altınkaynak da, Tepeyran'ın Niğde'nin ortaya çıkardığı çok önemli kişilerden biri olduğunu ifade etti. Tepeyran Roman ödülü yarışmasını Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenliyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Altınkaynak, Oktay Akbal'ı da selamladıklarını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romancı Siyasetçi Tepeyran Çankaya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement