Romanlar Derterini Dergiyle Dillendirecek - Son Dakika
Güncel

Romanlar Derterini Dergiyle Dillendirecek

Bundan dört yıl önce çıkardıkları Hoşgörü isimli dergiyi maddi imkansızlıklardan kaynaklı sürdüremeyen İzmirli Roman vatandaşlar, bu kez de Rom-Ca ile seslerini duyurmaya çalışacak.

12.01.2012 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bundan dört yıl önce çıkardıkları Hoşgörü isimli dergiyi maddi imkansızlıklardan kaynaklı sürdüremeyen İzmirli Roman vatandaşlar, bu kez de Rom-Ca ile seslerini duyurmaya çalışacak.

Roman vatandaşların entegrasyondan kentsel dönüşüme, sosyal politikalardan eğitime kadar pek çok sorununun dile getirileceği Rom-Ca dergisi yayın hayatına başlıyor. Kültürel ve Sosyal Politika Dergisi olarak çıkacak dergi Romanların yaşadığı sıkıntılara tercüman olurken, tüm kesimlere sahiplenme çağrısı yapacak.

YOKSULLUĞUMUZU İFADE EDECEK

Derginin basımını gerçekleştiren Kahramanlar Arkadaş Matbaası'nda son kontrolleri yapan İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, 2008 yılında da Hoşgörü adlı bir dergi çıkardıklarını, ancak üçüncü sayıyı maddi yetersizliklerden dolayı çıkaramadıklarını hatırlattı. Bu kez ikinci bir dergi heyecanında olduklarını vurgulayan Cıstır, Çift taraflı entegrasyonu hedefleyen, hem Romanlara bir öğretici koyacak, hem de siyaset mekanizmasına toplumun değişik kesimlerine hitap edecek, yoksulluğumuzu ve yaşadığımız ayrımcılığı ifade edecek ve bin yıldır bu coğrafyada yaşadığımızı kanıtlarıyla beraber ortaya koyacak bir dergi hazırladık dedi.

DÜNYA ROMANLARLA YÜZLEŞECEK

Romanlarla ilgili çalışmalar yapan akademisyenlerin de dergiye destek verdiğini kaydeden Cıstır, ilk sayıda Romanlar ve Anayasa konusuyla ilgili olarak TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinden de görüş aldıklarını dile getirdi. Cıstır, Sosyal politikalarla ilgili önermelerimizin olduğu dergide sadece Türkiye değil dünyaya da seslendiğimizi ifade etmek istiyorum. Dünya Romanlarla yüzleşecek. İlk sayı 5 bin basacak diye konuştu. Kapak fotoğraflarında ise Sizlerle eşit olmak istiyoruz diyerek tüm kesimlere seslendiklerini vurgulayan Cıstır, uzun soluklu bir dergi olması için dayanışmadan öte sahiplenme beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Romanlar Derterini Dergiyle Dillendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement