Rum basınına göre, Birleşmiş Milletler (BM), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah'ın Gül'ün 24 Ocakta açıkladığı 10 maddelik Kıbrıs eylem planına yanıt verecek.
BM'nin ayrıca, Rum-Yunan tarafının karşı çıkması nedeniyle, Kıbrıs'ta dörtlü konferans fikrine sıcak bakmadığı öne sürüldü.
Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Siyasi Konulardan Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Gambari, 12 Mayısta Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesine bilgi verirken, Gül'ün 24 Ocakta sunduğu önerilere BM'nin yanıt vereceğini söyledi, ancak yanıtın içeriğine değinmedi. Gambari, ''Kıbrıs konusunda 4'lü konferans önerisi kabul görmez. Çünkü başrol oyuncularından ikisi Yunanistan ve (Güney) Kıbrıs bu fikri reddediyor'' dedi.
Habere göre, Gambari, Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesine, temmuz başlarında Lefkoşa-Atina-Ankara üçgenine ziyarette bulunmak istediğini de bildirdi.
Bölgedeki temaslarının araştırma nitelikli olacağını ve Kıbrıs konusunda özlü adımlar atılması amacıyla zemin hazırlığı yapılmasını hedeflediğini açıklayan İbrahim Gambari, bu dönemin Kıbrıs konusunda ilerleme sağlanması için uygun bir dönem olduğuna işaret etti.
Haberde, temasları sırasında bir dizi konuda izahat isteyeceği belirtilen Gambari'nin, ''Bilindiği üzere bir taraf 24 Nisan referandumunda Annan planını reddetti, diğeri ise kabul etti. Bu nedenle nerede bulunduğumuzu bilmemiz gerekir'' dediği de aktarıldı.
Son Dakika › Güncel › Rum Basınına Göre, Bm, Türk Önerilerine Yanıt Vermeye Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.