Rüstem Paşa Kervansarayı'nda Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına Başlanıyor - Son Dakika
Yaşam

Rüstem Paşa Kervansarayı'nda Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına Başlanıyor

Rüstem Paşa Kervansarayı\'nda Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına Başlanıyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Rüstem Paşa Kervansarayı'nın kazı ve restorasyon çalışmalarına 2019 yılında başlanıyor.

24.12.2018 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Rüstem Paşa Kervansarayı'nın kazı ve restorasyon çalışmalarına 2019 yılında başlanıyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı'nı yok olmaktan kurtardıklarını, kazı ve restorasyon çalışmalarına 2019 yılında başlayacaklarını belirtti. Başkan Şahin, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Turizmle Öne Çıkmak' hedefimize ulaşmak için turizmde büyük çıkış içindeyiz. Bir taraftan var olan varlıklarımızı korurken, diğer taraftan da tescili yapılmamış bazı değerleri ortaya çıkarıyoruz. Geçmişte Osmaneli'nde halk arasında medrese, kervansaray, han gibi isimlerle anılan oldukça geniş bir alana kurulu, ancak taşlarını en az yarısı bina inşaatlarında kullanılmak suretiyle neredeyse yok olma üzere olan tarihi, varlığın kurula tescilini yaptırdık.

Osmaneli Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları yapılan ve Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından geçici olarak Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı ismi verilen yapının çok daha önceki dönemlere ait olabileceği kurul tarafından ifade edildi. Yakında üniversite, müze ve belediyemizce kazı çalışmalarına başlayacağımız tarihi yapının gerçek hikayesi de ortaya konulacak" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rüstem Paşa Kervansarayı'nda Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına Başlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement