Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı

Genel Başkan Kamalak: "Biz, hem İstanbul'un hem de Anadolu'nun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbul'un problemlerini çözeceğiz. Bir yandan Anadolu'dan İstanbul'a göçün önün...

27.10.2013 13:22

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz, hem İstanbul'un hem de Anadolu'nun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbul'un problemlerini çözeceğiz, bir yandan Anadolu'dan İstanbul'a göçün önüne geçeceğiz" dedi.

Bağcılar'da Halk Sarayı Nikah Salonunda yapılan Saadet Partisi İl Divan Toplantısı'na katılan Kamalak, parti olarak bütün insanların kardeşçe yaşamasını istediklerini söyledi.

Yerel seçimlere değinen Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'u almamız lazım. İşimiz zor değil. Yeter ki 'Rabbim bize yardım et' diyebilecek gücümüz olsun. Bu dava, karunların hazinesine dayanarak bu noktaya gelmedi. Bu dava, garibanların gayretiyle, alın teriyle bu noktaya geldi. Biz, hem İstanbul'un hem de Anadolu'nun problemlerine sahip çıkacağız. Bir taraftan İstanbul'un problemlerini çözeceğiz, bir yandan Anadolu'dan İstanbul'a göçün önüne geçeceğiz. Bunu da her yerde yatırımı artırarak yapacağız. İnsanlar doğdukları yerde doysunlar. İstanbul, adeta yüzeyi buz tutmuş denize benziyor. Buz tutmuş denizin üzerinde yürüyenlerin sayısı arttıkça, tehlike de artar. Bugün İstanbul, böyle bir tehlikeyle karşı karşıya değil mi? Kapkaç, cinayet, soygun… İnsanlar karınları doymadığı için doğdukları şehirleri terk etmek zorunda kalıyorlar. İnsanlara iş imkanı açmak durumundayız."

Kamalak, ülke genelindeki bazı belediyeler hakkında yürütülen soruşturmalar olduğunu ifade ederek, "Belediyelerle ilgili 1521 soruşturma dosyasından 599'u AKP'ye, 454'ü de CHP'ye ait. Her ikisi de Batıcı mı? Her ikisi de faizci mi? Evet. Aralarında sadece renk farkı var. CHP pirincin içindeki siyah taş, AK Parti de beyaz taş. Ben AK Partili kardeşlerimizi eleştirmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Zihniyetleri eleştiriyorum" diye konuştu.

Divan toplantısında Saadet Partisi'nin bazı ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Avcılar'da Ender Esiner'in, Bağcılar'da Beşir İstemi'nin, Esenler'de Erol Urhan'ın, Fatih'te Lütfi Kibiroğlu'nun Gaziosmanpaşa'da Bilal Ay'ın, Kadıköy'de Bekir Cesur'un, Kağıthane'de Zeynel Keskin'in, Silivri'de Kadir Tokalı'nın, Sultanbeyli'de Halil İbrahim Arıkan'ın aday olduğu bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement