Sağlık Taramasından Dönen Doktor ve Hemşirenin Ölümü - Son Dakika
Güncel

Sağlık Taramasından Dönen Doktor ve Hemşirenin Ölümü

Sağlık Taramasından Dönen Doktor ve Hemşirenin Ölümü

İl Sağlık Müdürü Acar: "Doktor ve hemşiremiz görev şehidi oldular"

17.09.2013 15:35

İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, geçirdikleri tarafik kazası sonucu hayatını kaybeden doktor ve hemşirenin görev şehidi olduğunu belirtti.

Saray ilçesine bağlı Örenburç Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Sezer Yunus Kaya ile hemşire Tuğçe Killi'nin, dün akşam saatlerinde sağlık taramasından döndükleri sırada geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitirmesi, mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

Konuyla ilgili gazetecilere açılamada bulunan İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Van'ın İran sınırındaki Saray ilçesinde görevli genç sağlık çalışanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Görev yaptıkları Örenburç köyünden Saray'a gittikleri esnada geçirdikleri trafik kazası sonucu yaralanan Kaya ve Killi'nin, Özalp Devlet Hastanesine kaldırıldığını ancak 2 saat süren müdahaleye rağmen kurtarılamadığını anlatan Acar, "Doktor ve hemşiremiz görev şehidi oldular. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

Acar, Dr. Kaya'nın 2012 yılında Bahçesaray ilçesine atandığını ve görev yaptığı sırada aile hekimliği yerleştirmesiyle Saray'ın Örenburç köyüne tayin edildiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Kaya, 2012 yılının 11. ayından bu yana Saray'da aile hekimi olarak görev yapıyordu. Hemşiremiz de yine aynı yıl Saray Toplum Sağlığı Merkezine atanıyor.Daha sonraki yereleştirmelerde aile hekiminin yanında aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalıyor ve görevini yaparken maalesef dün geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybediyor. Acı bir olay, ben tüm sağlık camiasının, Saray ve Örenburç halkının başı sağ olsun diyorum." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Taramasından Dönen Doktor ve Hemşirenin Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement