Sahaf Günleri'nde Mezat Vardı - Son Dakika
Güncel

Sahaf Günleri'nde Mezat Vardı

Sahaf Günleri\'nde Mezat Vardı

Trump Alışveriş Merkezi'nin düzenlediği Trump Sahaf Günleri'nde bu hafta sonu mezat ve söyleşiler vardı.

12.06.2013 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal'in mektubu, Halide Edip'in imzalı kitabı

Trump Alışveriş Merkezi'nin düzenlediği Trump Sahaf Günleri'nde bu hafta sonu mezat ve söyleşiler vardı.

Mezatta 1 TL'den satışa çıkanlar da vardı, 1500 TL'den yeni sahibini arayanlar da… Namık Kemal'ın orijinal mektubu 300 TL'den, Halide Edip Adıvar'ın ıslak imzalı Kalp Ağrısı kitabı 200 TL'den alıcısını buldu.

Düzenlenen söyleşide ise Yazar Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Dr. Haluk Oral sahaf hikayelerini anlattı…

Mecidiyeköy'de yer alan Trump Alışveriş Merkezi'nin Sahaflar Birliği Derneği'nin desteğiyle düzenlediği Trump Sahaf Günleri devam ediyor. Sahaf Günleri'nde bu hafta sonu mübadele (mezat) gerçekleştirildi. Namık Kemal'in orijinal mektubu, Halide Edip Adıvar'ın ıslak imzalı Kalp Ağrısı adlı kitabı, Mehmet Rauf'un 1925 baskısı Eylül adlı kitabı mezatta satışa çıkan eserler arasındaydı. Ayrıca söyleşilerde de Zaman Gazetesi yazarı Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Dr. Haluk Oral kitap tutkunlarıyla biraraya geldi.

Namık Kemal'in mektubu, Halide Edip'in imzalı kitabı…

Trump Sahaf Günleri'nde düzenlenen mübadeleye ilgi yoğun oldu. Sahaf tutkunlarının yanı sıra kitap kurtları da mezattaydı. İlk baskı ya da baskısı tükenmiş kitaplar, haritalar, fotoğraflar, mektuplar, dergiler mezatta satışa çıkan ürünler arasındaydı. 1 TL'den satışa çıkanlar da vardı, 1500 TL'den yeni sahibini arayanlar da… Mezatta Namık Kemal'in orijinal mektubu 300 TL, Halide Edip Adıvar'ın ıslak imzalı Kalp Ağrısı adlı kitabı ise 200 TL'ye Prof. Dr. Haluk Oral'ın oldu.

1934 baskısı Harp Gazları elde kaldı…

Mezatta satışa çıkan 1934 basımı bir kitap ise gündem esprilerini de beraberinde getirdi. 'Harp Gazları ve Bunlara Karşı Korunma Yolları' adlı kitap 1 TL'den satışa sunuldu, ancak alıcısı çıkmadı.

Prof. Dr. Haluk Oral: "Sahaf demek, tarihe dokunmak demek…"

Tarihi belgelere dokunmayı, hissetmeyi sevdiğini söyleyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Haluk Oral, matematik profesörü olmasına rağmen tarih ve edebiyata olan düşkünlüğünü sahaflara borçlu olduğunu belirtti: "Çok eskiden evdeki kitaplar elenirken aralarından çıkan eski kağıtlar yakılsın ve işe yarasın diye kapının önüne konurdu. O kağıtlar arasında nasıl bir tarih gizliydi bilemezsiniz. Bir keresinde kapı önüne konan kağıtlar arasında Mustafa Kemal, Latife Hanım, İsmet İnönü ve Mevhibe İnönü'nün ıslak imzalı kartpostalına rastlandı. Çöp diye kenara konmuş kitaplarda, kağıtlarda aslında nasıl bir tarih saklı… Çocuklarıma vasiyetimdir.

Benden sonra tüm kitaplarımı sahaflara versinler"

Beşir Ayvazoğlu: "Araştırmacıysan en iyi dostun sahaflardır"

Zaman Köşe Yazarı Beşir Ayvazoğlu ise en iyi dostlarının sahaflar olduğunu, her araştırmacının sahafların kapısını aşındırması gerektiğini belirtti. Ayvazoğlu şöyle konuştu: "İyi sahaf hangi kitabı hangi erbabına ulaştıracağını ve kültürü nasıl koruyacağını bilir. Sayısını bilmediği kadar kitap sahibiyim, araştırmalarım bittiğinde bazı kitapları kütüphanelere veriyorum ki başkaları da faydalansın. Elimdeki kitaplar benim dünyamı yansıtanlardır. Yazarın elinden çıkan bir kitaba veya belgeye dokunduğunuzda yazarın kendisine dokunmuş gibi hissedersiniz, o tarihi elinizde tutarsınız. Sahaflarda yaptığınız gezinti, yaşadığınız zamanın geçmişe doğru olabildiğince uzandığını hissettirir"

Trump Sahaf Günleri, 16 Haziran'a kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahaf Günleri'nde Mezat Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement