Şahinbey 3. Kültür ve Edebiyat Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Şahinbey 3. Kültür ve Edebiyat Günleri Sona Erdi

Şahinbey 3. Kültür ve Edebiyat Günleri Sona Erdi

Şahinbey Kaymakamlığınca her yıl düzenlenen Kültür ve Edebiyat Günleri etkinliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

03.05.2014 09:08

Şahinbey Kaymakamlığınca her yıl düzenlenen Kültür ve Edebiyat Günleri etkinliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Etkinliğin açılışı Şahinbey anıt mezarının ziyaretiyle başladı. Daha sonra şair ve yazarlar adına fidan dikme etkinliği yapıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen "Halk Edebiyatı" konulu resim sergisi ve "Edebiyat ve Kadın" konulu panel oldu. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Recep Cengiz Akçay'ın yaptığı panelde Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel, Gazeteci-Yazar Sabiha Doğan ve Arş. Gör. Alper Çağlar Koyuncu konuşmacı olarak katıldı.

Şahinbey ilçesindeki 6 lisede "Gençlerle Edebiyat Sohbetleri" etkinliği kapsamında Zekeriya Efiloğlu, Bülent Ağcabay, Mehmet Türkan, Gülşen Gazel ve Gülhun Ertilav olmak üzere beş konuşmacı tarafından seminer verildi.

Kültür ve Edebiyat Günleri programının finali Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde "Şiir Dinletisi" oldu.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan programda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu Bayrağın altında yaşayan yediden yetmiş yediye rengi, cinsiyeti, felsefesi, fikri inancı, makamı ve mevkisi ne olursa olsun herkesi kucaklayarak siz güzel insanlara kurban olurum. Sizleri çok seviyorum. Muhteşem bir moralimiz var. Biz, diri, dimdik ve onurlu durmakla görevliyiz. Biz, Gaziantep'i, şairi, şiiri, sanatı, bayrağı, vatanı, Şahinbey'i ve Karayılan'ı yüceltmeye geldik. Benim muhteşem bir ailem var, siz de ailemin bir parçasısınız. Bugün bizimle beraber bu güzelliği paylaşmaya ve şiirin büyülü dünyasına yolculuk yapmaya geldiniz. Buraya gelerek bu ülkeye sahip çıktığınızı gösterdiniz. Bu ülkeye sahip çıkan sizlerden Allah razı olsun. Şahin Bey'in izinden giden sizleri ve size ait bütün değerleri seviyorum. Bana verdiğiniz desteği unutur muyum? Sizin önünüzde sevgi ve saygı ile eğilmek benim görevimdir. Bu ülkenin her karış toprağına hizmet etmek benim boynumun borcudur. Bugün üçüncüsünü düzenlediğimiz Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri etkinliklerinin benden sonrada devam etmesi en büyük arzumdur. Vali Erdal Ata'ya ve bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran yediden yetmiş yediye herkese, şairlerimize, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Rektörüne, Gaziantep Üniversitesi ve Rektörüne, Uğur Arslan'a, düzenleme kurulu üyelerine, salonu tahsis edenlere, basın mensubu kardeşlerimize ve lütfedip gelenlere çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygıyla önünüzde eğiliyorum, Allah'a emanet olun"

Yapılan konuşmanın ardından şairler şiirlerini okudu. Şair Ülker Barlas Beşe, Mahir Gürbüz, Akten Köylüoğlu, Erol Güngör, Meral Can Uludağ, Zekeriya Efiloğlu ve Uğur Aslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen gecede şairlerin okuduğu şiirler, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Program, daha sonra Uğur Arslan'ın okuduğu şiir ve söylediği şarkılarla devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey 3. Kültür ve Edebiyat Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement