Şahinbey Belediyesi Kitap Fuarı ve Okuyan Çocuk Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Şahinbey Belediyesi Kitap Fuarı ve Okuyan Çocuk Şenliği Başladı

GAZİANTEP'te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 8 gün sürecek olan Kitap Fuarı ve Okuyan Çocuk Şenliği başladı. 70 yayın evi ve 15 yazarın katıldığı etkinlikte şişme oyun grupları, gezi trenleri, atölyeler, masal anlatıcıları ve çizgi film gösterimleri de yer alacak. Amacı çocukların eğlenirken eğitimlerine katkı sunmak olan etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı'nı bir arada kutluyor.

24.04.2023 14:27  Güncelleme: 14:32

GAZİANTEP'te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 gün sürecek olan Kitap Fuarı ve Okuyan Çocuk Şenliği başladı.

Etkinliğe, 70 yayın evi katılırken, 15 yazar da okurları ile buluşup söyleşiler gerçekleştirecek. Ayrıca şişme oyun gurupları, gezi trenleri, çocuklar için atölyeler, masal anlatıcıları, çizgi film gösterimleri ve oyun alanları da yer alacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocukların 8 gün boyunca eğlenceye doyacağını belirterek, 2 bayramı bir arada kutladıklarını söyledi.

Amaçlarının çocukların eğlenirken eğitimlerine de katkı sunmak olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle dedi:

"2 bayramı bir arada kutluyoruz. Ramazan bayramının son gününde açtığımız kitap fuarımız, çocuk şenliğimiz. Hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını birlikte kutluyoruz. Çocuklarımızın bu bayramı doya doya kutlamaları hem depremin kendi üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmak adına 8 gün sürecek hem kitap fuarı hem çocuklara dönük etkinlikler hazırladık. 15 tane yazarımız ve masal anlatıcısı çocuklarımızla her gün birlikte olacaklar. Burada 70 yayınevinin kitaplarıyla çocuklarımız buluşmuş olacak. Bunun dışında dışarıda şişme oyun guruplarımız var. Gezi trenlerimizle burada tur atıyorlar. Yukarıda çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeleri için atölyeler var. İçeride birçok oyun alanımız var. Burada amacımız çocuklarımızı hem eğlendirmek hem eğlenirken öğretimi sağlamak. 8 gün boyunca burası çocuklarımızın hizmetinde olacak. 23 Nisanda bir gün hızlı geçiyor. Gelen gelemeyen oluyor bizde bunu zamana yayarak herkesin gelmesine imkan sağlamak istedik.?

Şahinbey Belediyesi Kitap Fuarı ve Okuyan Çocuk Şenliği Başladı
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement