Şahinbey Belediyesi'nin Lys Başarısı - Son Dakika
Yaşam

Şahinbey Belediyesi'nin Lys Başarısı

Şahinbey Belediyesi\'nin Lys Başarısı

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.

05.09.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 4.sınıftan başlayarak 12.sınıf ve lise mezunu öğrencilere kadar her kademe de öğrencilere eğitime destek kursları verilmektedir. Eğitime destek kurslarından bu yıl 20 bin 990 öğrenci faydalanırken, YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan 1192 öğrencinin 919'u üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 77,1'lik başarı sağlandı. Üniversiteye yerleşen 919 öğrencimizin 19'u Tıp Fakültesine, 13'ü Hukuk Fakültesine, 7'si Diş Hekimliği, 5'i Veteriner Fakültesi, 3'ü Eczacılık Fakültesi, 106'sı Eğitim Fakültesi, 93'ü Fen-Edebiyat Fakültesi, 77'si Hemşirelik-Sağlık Fakültesi, 46'sı İlahiyat Fakültesi, 113'ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 33'ü Açık Öğretim Fakültesi, 94'ü Sağlık M.Y.O'ya, 12'si Besyo-Polis M.Y.O'ya, 70'i Mühendislik-Mimarlık Fakültelerine ve 228'i ise diğer M.Y.O yerleşti.

Gözde liseleri kazandılar

Şahinbey Belediyesi'ne ait Sosyal Tesislerde eğitim gören ve TEOG sınavına hazırlanan 2 bin 293 öğrenci Gaziantep'in önemli liselerine yerleşerek büyük bir başarı gösterdiler.

Sosyal Tesislerinde Asım'ın Nesli'ni yetiştiren Şahinbey Belediyesi, eğitim alanındaki başarı grafiğini her geçen gün daha da arttırıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde eğitim gören 94 öğrenci Fen Lisesi'ni, 12 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi'ni, Bin 348 öğrenci Anadolu Lisesi'ni, 117' Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni 544 öğrenci Meslek Liselerini kazanma başarısı gösterdi.

"Öğrencilerimizi kutluyorum"

Şahinbey Belediyesi'nin eğitime her alanda destek verdiğini ifade eden Mehmet Tahmazoğlu, "Sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz. YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan bin 192 öğrencinin 919'u üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 77,1'lik başarı sağladık. Bu yıl 2 bin 293 TEOG sınavına giren öğrencimiz var. Bu sınava giren öğrencilerimizden 94 öğrenci fen lisesini, 12 öğrenci sosyal bilimler lisesini, bin 348 öğrenci Anadolu liselerini, 117 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesini, kazanma başarısı gösterdi. Şahinbey Belediyesi olarak, Asım'ın Nesli'ni yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek gençlerimizin eğitimine katkıda bulunuyoruz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarken öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Şahinbey Belediyesi'nin Lys Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement