Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "Batı Düşüncesi Kavramı Üzerine Mülahazalar" adlı konferans düzenlendi.

31.10.2017 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "Batı Düşüncesi Kavramı Üzerine Mülahazalar" adlı konferans düzenlendi.

SAÜ'den yapılan açıklamada, konferansın Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) Uluslararası İlişkiler Topluluğu ile Bilgi Kültür ve Gençlik Derneğinin ortaklaşa düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uludağ Üniversitesinden öğretim üyesi Doç. Dr. Kasım Küçükalp, felsefe ile özdeşleşmiş bir kavram olan "Batı düşüncesi" kavramının mahiyetinin, imkan ve sınırlarının bir analize tabi tutulması gerektiğini belirtti.

Batı düşüncesi kavramını çözümlerken başlangıç noktası olarak 19. yüzyılın alınması gerektiğini aktaran Küçükalp, "Batı düşüncesi tarihleri de diğer tarihler de 19. yüzyılın eseridir." dedi.

SATSO Başkanı Kösemusul Mozambik'te

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Mozambik'te düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı.

SATSO'dan yapılan açıklamada, Mozambik'te gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonun Mozambik Büyükelçisi Zeynep Kızıltan'ın evsahipliğinde başkent Maputo'da düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri ve 94 yıllık birikimin yeni atılımlar için en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement