Samsun Bakan Müezzinoğlu Organ Bağışlayın, Ölümden Ömür Çıkartın - Son Dakika
Güncel

Samsun Bakan Müezzinoğlu Organ Bağışlayın, Ölümden Ömür Çıkartın

Samsun Bakan Müezzinoğlu Organ Bağışlayın, Ölümden Ömür Çıkartın

Samsun'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekkeköy İlçesi'nde Kutlukent Düğün Salonu'ndaki 'Karadeniz Balkan Buluşması' toplantısı oldu.

15.11.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekkeköy İlçesi'nde Kutlukent Düğün Salonu'ndaki 'Karadeniz Balkan Buluşması' toplantısı oldu. Burada konuşan ve organ bağışının önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, Dünya kadar organ bağışı bekleyip hayata tutunmak isteyen insanlarımız, hastalarımız var. Ölümden ömür çıkartarak hayırlı olabilmek için ne olur salondan çıkınca İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze gidip herkes balkan medeniyeti örneği göstersin, ola ki başımıza bir şey geldiğinde organlarımız başkasının hayata tutunmasına, yaşamasına vesile olsun. Bu ülkede hangi noktada olursa olsun sağlık anlamında dünyanın en ileri hizmetlerini yapmak duyarlılığında olan bir yönetim anlayışımız var. Benden doktor, sağlık hizmeti isteyin, ama bir de milletin parasını doğru harcamamı isteyin. Ambulans helikopterleri, ambulans uçakları, sayısız ambulansları, aile hekimlerini sizlerin hizmetine sunuyoruz. Eskiden atalarımız 'Arkamızda çil çil kubbeler bıraktık' diyorlardı. Biz de arkamızda çil çil hastaneler bırakıyoruz. Biz hastalıklı bir toplumu pompalamak yerine, sağlıklı bir toplumun altyapısını yapmalıyız. Benim insanım, gençlerim, ruhen ve fiziken sağlıklı olmalı. 1 metre bisiklet yolu yapan belediye başkanıma 1 adet, bin metre bisiklet yolu yapana bin adet, 10 bin metre bisiklet yolu yapana da inşallah 10 bin adet bisiklet vereceğim. Yeter ki biz sağlıklı bir toplumu öncelik diyelim. Daha çok MR, daha çok laboratuarla toplumu hastalıklı bir topluma sürükleyemeyiz. Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak duran bir toplum ve bu şekilde her geçen gün hastalık yükü artan değil, her geçen gün daha sağlıklı gelecekleri planlayan bir toplum yaratmalıyız dedi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra kepçeyi eline alarak misafirlere geleneksel etli pilavdan dağıttı. Pilavdan kendisi de yiyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, salondan ayrılarak Çarşamba Havalimanı'na geçti ve buradan Türk hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a gitti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera SAMSUN (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Bakan Müezzinoğlu Organ Bağışlayın, Ölümden Ömür Çıkartın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement