Samsun'da 10 Yeni Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 10 Yeni Ambulans Hizmete Girdi

Samsun\'da 10 Yeni Ambulans Hizmete Girdi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde gerçekleştirilen törende 10 yeni ambulans hizmete sunuldu.

18.02.2014 13:04  Güncelleme: 13:12

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde gerçekleştirilen törende 10 yeni ambulans hizmete sunuldu.

Törene Vali Aksoy'un yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Rıza Aydın, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya ve çok sayıda 112 sağlık çalışanı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'de son yıllarda önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. Samsun'da 112 acil hizmetlerinin önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Vali Aksoy, "Bugün Samsun'da sağlık teşkilatımızı daha güçlü hale getirecek sunduğu hizmetlerde onlara katkı sağlayacak 10 ambulansın çalışanlara teslim töreninde birlikteyiz. Sağlık hizmetlerinde halka sunulan bu sağlık hizmetlerinin kalitesinin, standartlarının önceki yıllarla karşılaştırdığımızda önemli ölçüde iyileştiğini ve arttığını görüyoruz. Bizim il genelinde toplam 31 adet acil sağlık istasyonumuz var ve bu acil sağlık istasyonlarımıza her gün ciddi başvurular oluyor. 2013 yılında yaklaşık olarak 2,5 milyon acil çağrı 112 acil merkezimize intikal etti. Genel olarak baktığımızda günlük ortalama çağrı sayısı 6 bin 728, günlük müdahale vaka sayısı ortalama olarak 250, 2013 yılında müdahale edilen vaka sayısı da 83 bin 299, oldukça önemli bir hasta sayısına ulaşan müdahalelerimiz söz konusu. Özellikle bilindiği üzere bölgemizde çevre illere de hizmet veren hava ambulansımız bugüne kadar oldukça önemli hizmetler sunarak 747 olaya müdahale etti. Yine ihtiyaç duyulduğunda sağlık bakanlığımızın koordinasyonunda hava ambulans uçakta bölgemizde hizmet vermekte ve bugüne kadar 2013 yılı içinde 30 vakaya hava ambulans uçağımızda müdahale etmiş ve ilgili noktalara ulaştırmıştır" dedi.

Kent merkezinde vakalara ulaşma süresinin 6.8 dakika, kırsal alanda ise 21. 3 dakika olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "Bunlar ortalamadır. Bizim 112 acil hizmetlerinde kullandığımız 40 ambulansımız vardı. Sağlık bakanlığımız tarafından 9 ambulans, İl Genel Meclisimizin almış olduğu karar çerçevesinde İl Özel İdaremizden de bir ambulans olmak üzere toplam 10 ambulansı bugün 112 acilin hizmetine sunmuş olacağız. Bu yeni araçlar daha hızlı bir şekilde, daha konforu yüksek bir şekilde hastalarımıza ulaşmamıza fırsat oluşturacak ve bu hizmetten vatandaşlarımız daha iyi bir şekilde yararlanmış olacak. Samsun'da sağlık hizmetlerine baktığımızda önemli değişim ve dönüşümün bu boyutuyla da halkımıza yansıyacağı, bu hizmetlerden en hızlı bir şekilde yararlanmalarına fırsat vereceğini ifade edebiliriz" diye konuştu.

112 Acil Servisi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Aksoy, "Gece-gündüz, kar-kış demeden her türlü şartta her tür ortama girerek bu hizmeti sunuyorlar. Zaman zaman istenmeyen davranışlara da karşılaşabiliyorlar ama buna rağmen görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın bu zor anlarında onlarla beraber olmak ve bu hizmeti onlara sunmak için büyük bir gayret içerisinde çalışıyorlar. Bu ambulanslarımız Samsun'da bu himmetten yararlanacak olan insanlarımıza önemli bir katkı sağlayacak, bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyulduğunda her an hazır vaziyette bu araçlarımız bekleyecek. Bu ambulanslarımızın Samsun halkına, teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık bakanlığımıza ve İl Genel meclisimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Samsun'da 112 hizmetlerinin durmak bilmeden devam ettiğini söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Samsunumuza bakanlığımız tarafından verilen 9 Ambulans ve İl Genel Meclisimizin bize verdiği 1 ambulans olmak üzere toplamda 10 ambulansımızın hizmete alım törenine gelmiş bulunmaktayız. Türkiye'de acil sağlık hizmetlerin de en büyük gelişme gösteren birimlerden bir tanesiyiz. Bu gelişmelerde hizmete alınan ambulanslarımızla desteklemeye devam ediyor. İnşallah hayırlı hizmetlerde kullanırız, Samsunumuza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı'ndan 9 ambulans, İl Genel Meclisi'nin aldığı karar ile İl Özel İdaresi'nden 1 ambulans olmak üzere 10 ambulansın anahtar teslimi gerçekleştirildi. Ambulansların anahtarlarını sağlık çalışanlarına teslim eden Vali Hüseyin Aksoy, ambulansları inceleyerek İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal'dan bilgi aldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 10 Yeni Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement