Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara kurbanlık hayvan seçimi konusunda uyarılarda bulundu.

27.08.2017 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara kurbanlık hayvan seçimi konusunda uyarılarda bulundu.

Karaca, yaptığı açıklamada, kurbanlık alınırken, kurban edilecek hayvanın dinen gerekli şartları taşıyıp taşımadığı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kurbanlıkların öncelikle sağlıklı olmasına dikkat dikkat edilmesi gerektiğini belirten Karaca, "Hasta, zayıf, bazı azaları eksik, dişlerinin çoğu dökülmüş kuyruğu ve memesi kesik, hamile hayvanın kesilmemesi gerekir. Dinimize göre koyun ve keçinin kurban olabilmesi için bir yaşını, büyükbaş hayvanların ise 2 yaşını tamamlaması gerekiyor." dedi.

Karaca, kurbanın vekalet yoluyla da kesilebileceğini de dile getirerdi.

Av sezonu açıldı

Kavak Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Könez, yaban hayatını korumak adına kaçak avlanmayla ilgili mücadele ettiklerini söyledi.

Könez, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 2017-2018 av sezonun 26 Ağustos tarihinde açıldığını belirtti.

Üyelere yeni av sezonun hayırlı geçmesi temennisinde bulunan Könez, av kurallarına uyulması uyarısında bulundu.

Bilinçsiz kaçak avcılığın yaban yaşamdaki dengenin bozulmasına yol açtığını ifade eden Könez, şunları kaydetti:

"Avcılar Derneği olarak, av meraklısı olup da avcılık belgesine sahip olmayan vatandaşlarımız kalmasın istiyoruz. Burada, av ve yaban yaşamın korunması, dengelenmesi noktasında neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Düşünceler, fikirler üretiyoruz. Avcılık belgesi olmayanlarda gelsin. Avcılık belgesi olmayanlar içinde avcılık kursu açalım. Hep birlikte avcılar olarak avlanmaktan ziyade yaban yaşamı korumaya çalışalım."

Könez, tüm üyelerinin kaçak avcıların takipçisi olması gerektiği sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement